Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nederland Zingt Dag 2022

Op 22 oktober is het na twee lange jaren eindelijk zover: we gaan weer samen zingen op een gloednieuwe editie van de Nederland Zingt Dag!

Veelgestelde vragen over de Nederland Zingt Dag 2022

Ik wil met een groep komen Promotiepakket voor kerken en vrijwilligers Hoe bestel ik kaarten vanuit België?
Wat is de Nederland Zingt Dag?

Nederland Zingt is het muzikale hart van de EO. Dat bestaat dankzij een trouwe groep kijkers en vrienden. We zijn ontzettend blij om te kunnen vertellen dat we voor deze groep vrienden nog dit jaar een fantastische Nederland Zingt Dag gaan organiseren. De Nederland Zingt Dag is een jaarlijks muzikaal evenement, waar ruim tienduizend mensen samenkomen om te zingen, luisteren en te ontmoeten. Dit jaar is de 19e editie.

Belangrijke praktische infomatie

Wat is het thema van de Nederland Zingt Dag 2022?

Het thema dit jaar is ‘U geeft rust'. In geluk en verdriet is God aanwezig. Deze zin is ook wel bekend uit het gelijknamige lied ‘U geeft rust’ en geeft een prachtig perspectief. Door alles heen, Heer, kijk ik naar U en U geeft rust in mij.

Waar en wanneer is de Nederland Zingt Dag?

De Nederland Zingt Dag is op 22 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

Hoe laat begint de Nederland Zingt Dag?

De zaal gaat open om 09.00. Als u 9.30 uur aanwezig bent is er voldoende tijd om een plek te zoeken. Het programma start om 10.00 uur. 

Is er morgen een livestream om het online te volgen?

Nee, die is er dit jaar helaas niet. Wel hebben we hier een liveblog klaar staan (vanaf morgenochtend kun je die link pas bekijken!), en plaatsen we gedurende de dag mooie video's op YouTube. Ook hopen we morgenavond al een mooie video met alle hoogtepunten te plaatsen! Hou onze social media kanalen en website in de gaten om alles mee te beleven.

Hoe lang duurt het programma?

Het hoofdprogramma begint om 10.00 en eindigt om 16.00. Tussen de middag is er een pauze van 12.15 tot 14.00, met een heel leuk pauzeprogramma.

Hoe zit het met eten of drinken tijdens de Nederland Zingt Dag?

Je bent vrij om zelf eten of drinken mee te nemen voor jou (en je groep). Daarnaast is er in de pauze ook van alles verkrijgbaar.

Zo zijn er warme en koude dranken, zoetigheden, belegde broodjes en warme snacks te koop. Ook kun je pizzapunten, poffertjes en lekkere frietjes kopen bij de diverse verkopers.

Ik heb mijn kaartje nog niet ontvangen!

Allereerst raden we je aan om even je inbox door te zoeken. Heb je bevestiging van ons gekregen en is het geld afgeschreven? Dan is jouw aankoop voltooid.

Zoek daarna in je mailbox naar 'Paylogic', dat is de partij waar de kaartjes zijn gekocht. Als het goed is kun je ze dan vinden. Zo niet, dan kun je naar deze link gaan, op ‘Ik heb een ticket’ klikken en het emailadres invullen waarmee je het kaartje hebt aangeschaft. Dan krijg je het binnen een paar minuten in je mailbox.

Ik ben slechthorend. Is er ringleiding beschikbaar?

Er is ringleiding beschikbaar in de Jaarbeurs. Je hoeft het bij het reserveren niet aan te geven wanneer je een plek met ringleiding nodig hebt. Op de dag zelf wordt aangegeven waar je het beste kunt gaan zitten. 

Ik zit in een rolstoel/scootmobiel. Hoe kan ik reserveren? 

Ben je een rolstoel- of scootmobielgebruiker, geef je dan in het formulier op voor het rolstoelvak. Kom je samen met iemand die een rolstoel heeft, reserveer dan twee kaarten in het rolstoelvak zodat je  bij elkaar kunt zitten. Elke rolstoelgebruiker kan maximaal één begeleider meenemen in het rolstoelvak. Dit doen we om zoveel mogelijk mensen gebruik te kunnen laten maken van deze optie. 

Waar kan ik parkeren?

De jaarbeurs is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ook per auto. Meer informatie vindt u hier: https://www.jaarbeurs.nl/praktische-informatie

Heb je een invalidenparkeerplaats nodig? Dan kun je hier meer informatie vinden: https://www.jaarbeurs.nl/extra-informatie-parkeren

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

Dit is helaas - zoals bij ieder concert - niet mogelijk. Omdat je kaartje niet op naam is, kan je je ticket wel aan iemand doorgeven. 

Welke artiesten/sprekers komen naar de Nederland Zingt Dag?

We hebben een prachtig programma klaar staan! Zo hebben we wel drie solisten, Ann Michelle Lee, Lucas Kramer en Pearl Jozefzoon. Ook zullen Marcel & Lydia Zimmer een heel leuk onderdeel verzorgen met Kinder- en Tienerkoor de Jonge Luitjes. Daarnaast hebben we een mooi vocaal ensemble van The Choir Company, en een spetterend optreden van Gospelkoor G-Roots! De overdenkingen worden verzorgd door Jurjen ten Brinke en Alinda Bol. 

Kan ik nog tickets reserveren?

Dat kan zeker nog! Hiervoor is het nodig dat je vriend bent. Klik hier om jouw tickets aan te schaffen.

Er word een code gevraagd voordat ik kan reserveren

Dat klopt! Om te kunnen reserveren moet je vriend zijn van Nederland Zingt. Alle vrienden van Nederland Zingt hebben een code via de post ontvangen. Nieuwe vrienden krijgen deze code binnen 1 – 3 werkdagen via de mail. Zodra de code is ingevoerd kan je tickets bestellen. De korting van 50% wordt automatisch verrekend op 1 ticket. Vrienden hebben hun kortingscode ontvangen via de mail. Heb je deze niet ontvangen en weet je zeker dat je vriend bent, laat het ons dan weten via eo.nl/service

Wat kost een kaart voor de Nederland Zingt Dag?

Een ticket voor de Nederland Zingt Dag kost 30 euro, en je betaalt 1 euro administratiekosten. Vrienden van Nederland Zingt ontvangen op 1 kaartje 50% korting. Deze unieke kortingscode krijgen de vrienden via een brief toegestuurd op uiterlijk 23 april. 

Is er een programmaboekje beschikbaar?

Het digitale programmaboekje vind je hier. Wil je een geprint boekje dan kan deze bijbesteld worden via de website van de kaartverkoop. Daarnaast is het boekje ook aan te schaffen tijdens de Nederland Zingt Dag, bij de boekenstand van Riemer.

Wat voor zitplaatsen zijn er beschikbaar?

De zaal is opgedeeld in vrije zitplaatsen. Indien je vóór 09.30 uur aanwezig bent, heb je genoeg tijd om een plaats te zoeken. Zit je graag op een hoek, of vooraan in een vak, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent, zodat er nog volop keuze is wat betreft zitplaats.  

Kan ik vrijwilliger worden op de Nederland Zingt Dag?

Aanmelden als vrijwilliger voor de Nederland Zingt Dag kan hier.

Vragen over Vriend worden van Nederland Zingt

Waarom is de NZ-dag dit jaar alleen voor vrienden?

Als EO blijven we investeren in de Nederland Zingt Dag, omdat we het een onmisbaar evenement vinden. Een dag waarop we samen zingen en elkaar ontmoeten. Maar deze dag kost veel geld en we kunnen als EO niet meer zo'n grote eigen bijdrage leveren als andere jaren. We krijgen als EO mooie kansen om te delen vanuit Gods liefde maar we hebben ook te maken met stijgende kosten. Bij de EO-Jongerendag kozen we voor fondsenwerving, bij dit evenement vragen we bezoekers om vriend te worden.

Wat kost het om vriend te worden?

Vriend van Nederland Zingt ben je al voor 5 euro per maand. Als vriend steun je niet alleen de Nederland Zingt Dag, maar ook de uitzendingen en andere activiteiten van Nederland Zingt. Vriend ben je vanaf 5 euro per maand. Je krijgt dan als eerste de nieuwtjes van Nederland Zingt in je mailbox, 50% korting op een ticket voor de Nederland Zingt Dag, een welkomstcadeau en je krijgt één keer per jaar de cd van Nederland Zingt op aanvraag.

Wat voor voordelen heb ik als vriend van Nederland Zingt?
  • Je maakt o.a. Nederland Zingt mogelijk
  • Je mag een mooi welkomstcadeau uitzoeken
  • Elk jaar 50% korting op je kaartje voor de Nederland Zingt Dag
  • Elk jaar kun je de nieuwste Nederland Zingt cd aanvragen
  • Je ontvangt vier keer per jaar de speciale vrienden nieuwsbrief, waarin je als eerste op de hoogte wordt gesteld van nieuwtjes
  • Je ontvangt wekelijks de Nederland Zingt nieuwsbrief
Ik ben al donateur/lid van de EO

Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Heel hartelijk bedankt! Voor de Nederland Zingt Dag is het wel echt nodig dat je vriend bent of wordt. Dat kan natuurlijk naast het lidmaatschap. Hiervoor kun je mailen naar service@eo.nl, dan zetten onze collega's je lidmaatschap om naar een vriendschap. Dan blijf je wel gewoon EO-lid, maar betaal je alleen voor de vriendschap.

Ik wil geen vriend worden en wel naar de Nederland Zingt Dag. Waarom is dat niet mogelijk?

Het is per vriend mogelijk om drie introducé's mee te nemen. Maar om deze dag en de overige activiteiten van Nederland Zingt mogelijk te maken is de steun van vrienden essentieel. Zie vraag ‘Waarom is de Nederland Zingt Dag dit jaar alleen voor vrienden?’

Waarom verhogen jullie niet gewoon de prijs van de tickets?

We hebben ervoor gekozen om de dag samen met de vrienden van Nederland Zingt te organiseren. Op deze manier blijft de prijs laagdrempelig. Met de steun van vrienden kunnen we ook de overige Nederland Zingt activiteiten mogelijk maken.

Ik ben vriend mag ik dan een ticket reserveren?

Jazeker. Als vriend van Nederland Zingt kan je vanaf 25 april twee tickets reserveren. Op 1 ticket ontvang je 50% korting.

Hoe werkt de kortingscode?

Alle vrienden krijgen uiterlijk 23 april via de post een kortingscode toegestuurd om te reserveren voor de Nederland Zingt Dag. Vrienden die zich vanaf 29 maart nieuw aanmelden als vriend ontvangen hun kortingscode via de mail. Heb je op 23 april nog geen code ontvangen terwijl je wel vriend bent? Laat het ons dat weten via service@eo.nlDe kaartverkoop start op 25 april, vanaf dan kun je online je tickets bestellen.

In 4 stappen naar de Nederland Zingt Dag

  1. Ga vanaf 25 april naar het ticketportaal
  2. Voer de unieke code in en bestel tickets voor de Nederland Zingt Dag
  3. De korting van 50% is automatisch verrekend op 1 ticket
  4. Kom op 22 oktober naar de Jaarbeurs in Utrecht
Hoeveel introducés kan ik meenemen?

Als vriend van Nederland Zingt mag je vier tickets bestellen voor de Nederland Zingt Dag. Je mag dus 3 introducé's meenemen. Voor de introducé betaal je de gewone prijs van € 30.

Let op: voor gezinnen maken we een uitzondering. Lees verder hieronder.

Wij willen met het gezin komen. Kan dat?

Er zijn gezinstickets te koop. De hoofdboeker moet vriend zijn en kan dan voor twee volwassenen boeken en deze aanvullen met 4 gezinstickets. De tickets zijn 30 euro per stuk, je koopt dus per persoon een ticket bij. Let op: gezinstickets mogen alleen besteld worden voor kinderen onder de 18 jaar.

We zijn allebei vriend en willen samen komen. Hoe zit het dan met de korting?

Bedankt voor jullie steun. Jullie ontvangen dan beide een unieke kortingscode. Hiermee ontvangen jullie dan allebei 50% korting op je ticket voor de NZ-dag. 

Let op: gaat het om een rolstoelplek en een begeleider die beide vriend zijn, dan ontvang je van ons een aparte link. Stuur voor deze link een mail naar service@eo.nl met de toelichting dat jullie een rolstoelplek willen reserveren en beide vriend zijn.

Op hoeveel kaarten krijg ik korting?

De kortingscode die je ontvangt is geldig op 1 kaartje. Wel is het mogelijk om een introducé mee te nemen. Die betaalt de normale prijs van € 30,-.

Ik dacht dat mijn ticket gratis was als vriend van Nederland Zingt

Sinds een aantal jaar ontvang je als vriend 50% korting op je kaartje en is niet meer het hele kaartje gratis. Wel ontvang je nog elk jaar een gratis CD en we werken aan nog meer leuke dingen voor onze vrienden.  

Ik heb geen kortingscode gehad/ben mijn code kwijt. Wat moet ik doen?

De kortingscode ontvang je uiterlijk 23 april. Vrienden die zich vanaf 29 maart nieuw aanmelden als vriend ontvangen hun kortingscode via de mail. Heb je deze niet ontvangen en weet je zeker dat je vriend bent, laat het ons dan weten via eo.nl/service

We sturen dan een nieuwe kortingscode toe.

Ik heb tickets besteld maar heb nog vragen

Het bestellen van de tickets gaat via PayLogic. Heb je vragen over je bestelling die is afgerond? Kijk dan bij hun klantenservice via deze link.

Krijg je de pagina van de klantenservice in het Engels? Rechtsboven de pagina is het mogelijk om de taal te veranderen naar het Nederlands.

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren? Hoe zit het met de coronamaatregelen?

Dit is helaas - zoals bij ieder concert - niet mogelijk. Omdat je kaartje niet op naam is, kan je je ticket wel aan iemand doorgeven. Dus hopelijk kan je er iemand blij mee maken. Mocht de Nederland Zingt Dag door nieuwe corona-maatregelen onverhoopt niet doorgaan, dan krijg je natuurlijk wel de optie om je geld terug te krijgen.

Hoe moet ik reserveren voor mijn kinderen?

Voor kinderen tot en met 3 jaar is de toegang tot de Nederland Zingt Dag gratis. We gaan er dan vanuit dat hij/zij bij je op schoot plaatsneemt. Het is niet toegestaan om kinderwagens in de gangpaden te plaatsen. Voor oudere kinderen moet wel een kaart besteld worden. Dit kan via het boeken van een gezinsticket.