NPO Logo EO Logo Icon--youtube Icon--facebook Icon--twitter Icon--instagram Icon--snapchat Icon--pinterest Icon--whatsapp Icon--spotify Icon--mail play video image audio close menu search next checkmark cross

Cees van Stralen - Ik bouw op U

"In de tijd van het IJzeren Gordijn reisde ik al regelmatig naar Roemenië om mensen daar te helpen. Ik stond een keer bij de Hongaars/Roemeense grens en ze hielden me aan. Mijn auto werd doorzocht met lampen en spiegels en ze hebben mij zes uur lang verhoord. De grensbewakers wilden me gewoon dwarszitten. Ik had een cassettebandje in de auto met daarop het nummer 'Ik bouw op U' en ik liet dat bandje gewoon draaien, elke keer opnieuw. Dit lied gaf mij zoveel rust want het was echt heel vervelend. Vooral dat zinnetje ‘Niet eenzaam ga ik op de vijand aan'. Na zes uur mocht ik eindelijk doorrijden. De situatie en dat lied is me altijd bijgebleven."

Meer lezen over:

Ook interessant

Speel muziek af