Koorleden Vox Jubilans - In de bovenzaal

"Zodra we de mogelijkheid hebben om te zingen, doen we dat. Laatst mochten we ook meewerken aan een opname van Nederland Zingt. Eén van de nummers die ons hele koor raakt wanneer we het uitvoeren, is het nummer 'In de bovenzaal' van André van Vliet. Dat nummer is zo gevoelig en indrukwekkend... regelmatig stokt je stem in je keel en is het bijna niet te zingen."


Liedtekst: In de bovenzaal


Jezus brak voor mij       
het brood en sprak daarbij
Doe dit steeds opnieuw ter gedachtenis
aan dit maal met mij

Want zoals dit brood
voor u gebroken is
zo zal mijn lichaan tot schuldvergiffenis
straks gebroken zijn

Toen schonk Hij voor mij
de wijn uit en Hij zei
Neem deze beker aan als getuigenis
van ’t verbond met mij.

Drink hier allen uit
bedenk dat zeker is
dat mijn vergoten bloed u tot lafenis
en behoud zal zijn
               
Eet het brood met mij
en drink de wijn met mij
Doe dit steeds opnieuw ter gedachtenis
aan dit maal met mij

Doe dit tot mijn rijk
mijn rijk volmaakt gekomen is
en deze wijn van nieuwe betekenis
bron van vreugd’ zal zijn.

Het lied 'In de bovenzaal' kunt u zaterdag 14 februari 2015 horen in Nederland Zingt. Kijk en luister vanaf 18.55 uur op NPO 2 naar koor- en samenzang vanuit de St. Janskathedraal in 's-Hertogenbosch met onder andere het koor Vox Jubilans.

Meer lezen over:

Ook interessant

Speel muziek af