Beleef de Matthäus Passion!

Op woensdag 16 en donderdag 17 maart kunt u een unieke uitvoering van de Matthäus Passion bijwonen in de Pieterskerk in Leiden. De EO maakt tv-opnamen van deze uitvoering, die bijzonder belooft te worden doordat deze dicht bij de oorspronkelijke bedoeling van Bach zal blijven.

Van oorsprong maakte de Matthäus Passion deel uit van de liturgie van de kerk. Het publiek zat tussen de twee koren in. Daardoor maakten zij de dialoog tussen deze koren ook echt mee. Bij de opnamen die de EO van dit muziekstuk gaat maken, zit het publiek ook tussen beide koren in. Deze uitvoering van de Matthäus Passion wordt daardoor een echte beleving.

Het muziekstuk zal onder leiding van Patrick van der Linden door de koren en het orkest van Ars Musica uitgevoerd worden.

Kaarten reserveren?

Bestel hier uw toegangskaarten of kijk voor meer informatie op EO.nl/matthauspassion

Bekijk de promo

Ook interessant

Speel muziek af