Video | Jezus reageert op angst

De Stille Week is een angstige week geworden in West-Europa. Vanmiddag zou in Brussel een Mars tegen de angst worden gehouden. Op Eerste Paasdag. De mars is afgelast en uitgesteld, nota bene vanwege beveiligingsrisico's. Is het vieren van Pasen dan geen grote tegenstelling met de realiteit?

Video Eerste Paasdag 2016

 

Eerste stap
Vandaag vieren we Pasen!
Pasen in een wereld leven waarin we ons angstig kunnen voelen. Dankzij Pasen weten we dat Jezus altijd de eerste stap zet en angst weg neemt. Jezus verandert wantrouwen in hoop.

Pasen is de dag van de vrede, de dag van de overwinning op de dood. 


Zijn vrede
Op de avond van die eerste dag van de week waren de leerlingen bij elkaar; ze hadden de deuren afgesloten, omdat ze bang waren voor de Joden. Jezus kwam in hun midden staan en zei: ‘Ik wens jullie vrede!’, zie Johannes 20.

De Bijbel roept op om alles wat ons bezig houdt, te delen met God. Dán kan en zal zijn vrede, die groter dan alle omstandigheden, harten en gedachten beschermen en rust geven.


Alle eer aan God
Beluister hier een selectie liederen waarin Jezus en God geëerd worden.

 

 

Bekijk de videoboodschap van ds. Arie van der Veer. Op het moment dat deze video gemaakt is, was nog niet beken dat de mars niet door zou gaan.

U zij de glorie

Meer lezen over:

Ook interessant

Speel muziek af