Bastiaan Stolk is winnaar 'beste organist van Nederland'

De 'beste organist van Nederland' is donderdagavond 31 maart gewonnen door Bastiaan Stolk uit Bergschenhoek. Tijdens de finale-avond in de Fonteinkerk in Nijkerk streed hij samen met vier anderen om de felbegeerde titel.

De vijf deelnemers, gekozen uit 114 inzendingen, moesten een samenzang begeleiden en een vrij orgelwerk spelen. Winnaar Bastiaan Stolk, organist in de Oude Kerk Veenendaal, speelde een improvisatie van 'Prijs mijn ziel de hemelkoning', die met veel enthousiasme werd ontvangen.

Marnix van der Ploeg ontving de tweede prijs. De derde plek was voor Sebastiaan Schippers. Ook zij krijgen een masterclass improvisatie aangeboden door de bekende organist Marco den Toom.

Bekijk hieronder een sfeerverslag

Meer lezen over:

Speel muziek af