Top 5 bijzondere uitvoeringen Amazing Grace

Zou Amazing Grace het bekendste christelijke lied zijn? Iedereen kent het. Iedereen zingt het! We zochten de vijf meest bijzondere uitvoeringen voor je bij elkaar. Geniet ervan.

 

Het lied Amazing Grace is in 1772 geschreven door de Britse voorganger John Newton. Voorheen werkte hij in de slavenhandel en had niets met geloof. Tijdens een hevige storm op zee kwam hij tot bekering, waarna hij ging preken en liederen schrijven.

 

1. Urkermannenkoor met (jonge) Lucas Kramer
In de eerste video zie je een prachtig vocale Amazing Grace door het Urker mannenkoor Soli Deo Gloria. Met als solist... ja zeker, Lucas Kramer!

Soli Deo Gloria sings "Amazing Grace"


2. Barack Obama tijdens uitvaart
Geheel onverwacht, maar uitermate passend en ontroerend, zingt president Obama Amazing Grace. Hij doet dit in zijn herdenkingstoespraak voor dominee Pickney, die slachtoffer is van de schietpartij in een kerk in Charleston.

President Obama sings Amazing Grace (C-SPAN)

 

3. Zoei van 2 jaar
Ook ontroerend is de uitvoering van deze 2-jarige vertederende jonge dame.

Amazing Grace by 2-year Old


4. Klassieker met Diana Ross
Van een jonge dame naar een versie met de legendarische grand lady Diana Ross. Een klassieker!

Diana Ross - Amazing Grace


5. Flashmob in Tweede Kamer
Maar ook in ons eigen Nederland is Amazing Grace geliefd, zoals te zien in deze unieke flashmob uitvoering in de hal van de tweede kamer tijdens de algemene beschouwingen.

'Amazing Grace' Flashmob in Tweede Kamer gebouw


En nu jij
Jong en oud, bekend en minder bekend zingt het lied uit volle borst. Welke versie is jouw favoriet? Of stel je een zesde versie voor? We horen het graag!

Laat je berichtje achter op onze facebookpagina.

Meer lezen over:

Speel muziek af