Nederland Zingt héél graag in ...

Voor Nederland Zingt komen we op de mooiste plekken, maar op sommige plekken komen we vaker dan anderen. Bekijk onze top-5 Nederland Zingt locaties.

Wat denk jij, welke plaatsten staan in het rijtje?

We beginnen met nummer 5.

Dicht bij huis
Op de vijfde plek van meest bezochte plaatsen, staat mediastad Hilversum. Echt niet alleen omdat het dicht bij huis is, hoor ;-). De prachtige Oud Katholieke Kerk Sint Vitus leent zich goed voor samenzang. Bekijk de opname Ik bouw op U vanuit Hilversum.

Plek 5: Hilversum

Zeeland
Deze mooi stad kon niet ontbreken natuurlijk; centraal gelegen in Zeeland is daar het mooie Goes. De bewoners van schiereiland Zuid-Beveland boffen extra; afgelopen jaren is Nederland Zingt heel wat keren in Goes geweest.

Bekijk hieronder een opname vanuit de Maria Magdalenaker van Opwekkingslied Laat het huis gevuld zijn.

Plek 4: Goes

Eeuwenoude plek
Al een vermoeden welke plaats op numero 3 staat? Delft! De Nieuwe Kerk blijkt een prachtige plek om met veel mensen samen te zingen. De kerk heet wel 'nieuw' maar staat er toch al vanaf eind veertiende eeuw.

Bekijk hieronder een opname van Psalm 72.

Plek 3: Delft

Psalm 72

Hanzestad
Zou het zijn omdat het de thuisplek is van onze geliefde ds. Arie van der Veer? Hoe dan ook, Nederland Zingt is bovengemiddeld vaak te vinden in hanzestad Zwolle. 

Bekijk een opname van uit de Grote of St. Michaëlskerk, waar Rebecca Steenbergen samen met het publiek Door Uw genade, Vader zingt.

Plek 2: Zwolle

Door Uw genade, Vader

Nederland Zingt hier heel graag
Zou het zijn omdat deze middeleeuwse kruiskerk zo ontzettend groot is, zodat je met veel mensen samen kan zingen? Hoe het ook zij: afgelopen jaren kwam Nederland Zingt het meest vaak vanuit de stad Haarlem. 

Bekijk hieronder een prachtige uitvoering van This is my prayer door het Sliedrechts Mannenkoor Ichthusvanuit de Grote of Sint-Bavokerk te Haarlem.

 

Nu jij
We horen graag in welke plaats jij graag zingt. Ga naar onze facebookpagina en laat van je horen!

Oops, an error occurred! Code: 2022100511140054368880

Meer lezen over:

Speel muziek af