De kracht van zingen

Ted MacDermott doet niets liever dan zingen. Helaas is hij door de ziekte van Alzheimer niet meer zichzelf. Zijn zoon Simon heeft daar een mooie oplossing voor gevonden. Hij zet voor zijn vader bekende liedjes op en samen beginnen ze vervolgens mee te zingen. ''Als we hem aan het zingen krijgen, dan is hij weer terug bij ons'', vertelt Simon. ''Dat zijn voor ons echt momenten van onschatbare waarde.'' In onderstaand filmpje is te zien hoe vader en zoon samen zingen.

Vader en zoon zingen 'Quando, Quando, Quando'.

Zoveel mogelijk gezang delen

Zoon Simon neemt de zangsessies met zijn vader op en deelt de beelden op zijn Facebookpagina. Met de filmpjes ondersteunt hij het Britse Alzheimer Fonds. ''Het plan is om zoveel te delen van pa's gezang als kan. Hopelijk kunnen we daarmee geld binnenhalen voor de stichting.'' 

Meer lezen over:

Ook interessant

Speel muziek af