Wie is het?

Ze was één van de solisten op de Nederland Zingt Dag 2016, ze is in meerdere Nederland Zingt-opnames te zien en ze zingt mee in The Psalm Project; weet je al wie onze Artiest van de Week is?

Suzanne van der Velde

We hebben het natuurlijk over Suzanne van der Velde. Een zangeres die mooie herinneringen heeft aan het zingen van Psalmen: "Psalmen in oude berijming, op zondagsschool versjes leren en opzeggen... daar ben ik mee opgegroeid. Eén van de psalmen die indruk op me maakte als kind, was Psalm 68. We zongen die psalm tijdens de begrafenis van mijn opa en het is me altijd bijgebleven dat mijn moeder toen volschoot. Het is een troostvolle psalm: wat er ook gebeurt, God geeft uitkomst. Ik vind het mooi dat we ook met Psalmen voor Nu en The Psalm Project, waar ik zangeres ben, deze psalm regelmatig zingen."

En ook bij Nederland Zingt liet Van der Velde dit bijzondere lied horen.

Psalm 68: God van heil

Nederland Zingt: Psalm 68 1 en 2

God als toeverlaat

Een andere mooie Psalm die we Suzanne horen zingen, is het prachtige The Psalm Project-lied 'Psalm 91: U bent mijn schild'. Tijdens de Nederland Zingt-avond in Leeuwarden zingt zij over God, en hoe Hij onze toeverlaat is tijdens periodes van angst en pijn.

Psalm 91 - U bent mijn schild

Nederland Zingt: Psalm 91 - U bent mijn schild

Nederland Zingt Dag 2016

Op de Nederland Zingt Dag mocht Van der Velde het lied 'Ik zal er zijn' zingen. Zij zong dit lied nadat dominee Arie van der Veer getuigde over Gods aanwezigheid in een periode waarin hij rouwde om het verlies van zijn zoon Peter.De bezoekers van de Nederland Zingt Dag noemde dit moment één van de hoogtepunten van deze bijzondere dag.

Ik zal er zijn

Nederland Zingt Dag 2016: Ik zal er zijn

Vrede

We sluiten het rijtje af met de bemoedigende woorden uit het lied 'Vrede van God'.

Vrede van God

Nederland Zingt - Vrede van God

Artiest van de Week

Elk week kiest Nederland Zingt een Artiest van de Week uit, zo willen we christelijke artiesten bemoedigen in hun werk. Bekijk hier welke artiesten Suzanne van der Velde voorgingen.

Meer lezen over:

Ook interessant

Speel muziek af