Jan Willem van Delft

Naar J.S. Bachs mening had muziek twee wezenlijke doelen: muziek behoort te zijn 'tot Gods eer en tot ontspanning van het gemoed'. Door deze uitspraak laat de gedreven musicus Jan Willem van Delft zich elke dag inspireren. En dat is te horen wanneer hij op zijn piano speelt. Bij een bevlogen artiest hoort een passende titel en daarom is hij deze week onze Artiest van de Week!

Pianist bij Nederland Zingt

Jan Willem van Delft schuift regelmatig achter de piano bij Nederland Zingt opnames. Zo ook tijdens onze opnames in de Martinikerk in Franeker waar hij prachtig piano speelde tijdens het lied 'Lopen op het water'.

Lopen op het water

Pianist bij At Once

Het talent van Jan Willem van Delft bleef ook niet onbekend bij de mannen van At Once. Hieronder hoor je hem tijdens een optreden het lied 'Amazing Grace' spelen.

Improvisatie Amazing Grace

Jan Willem van Delft - Improvisatie Amazing Grace

Jan Willem van Delft Trio

Samen met Mark Dekkers en Jeroen Vrolijk vormt de getalenteerde muzikant het 'Jan Willem van Delft Trio'. Het debuutalbum van de drie artiesten 'All that hymns' kwam in 2009 uit.

Be still my soul

Be still my soul (Finlandia) - Jan Willem van Delft Trio

Bijzondere samenwerkingen

Jan Willem is verder regelmatig te horen op cd's van andere artiesten. Zo werkte hij onder andere samen met Sharon Kips en Shirma Rouse. Ook bij jazzy zangeres Janine Beens vult zijn muziek perfect aan bij haar stem. Met het lied 'Open window' sluiten we het rijtje af.

Open window

Janine Beens & Jan Willem van Delft - Open Window - Café Tinto 2013

Artiest van de Week

Elk week kiest Nederland Zingt een Artiest van de Week uit, zo willen we christelijke artiesten bemoedigen in hun werk. Bekijk hier welke artiesten Jan Willem van Delft voorgingen.

Meer lezen over:

Ook interessant

Speel muziek af