Gerald Troost zingt over gemis broertje in lied 'Thuis'

Zanger Gerald Troost verloor toen hij 14 jaar oud was zijn 5-jarige broertje. Een groot verlies dat hij toen moeilijk kon verwerken. De verwerking kwam pas later, in die tijd schreef hij het ontroerende lied 'Thuis'.

'Ik vond het lastig om er over te praten'
De redactie van 'Ik mis je' sprak onlangs met de zanger over het gemis van zijn broertje en het lied 'Thuis'. Als puber vindt Gerald het moeilijk om zijn verdriet een plek te geven. "Ik vond het lastig om erover te praten, ik had een bepaalde schaamte. Het was te rauw."

'Het raakt me nog steeds'

Pas op zijn achttiende als zijn vriendin Nelinda, nu zijn vrouw, er naar vraagt komt het verdriet naar boven. "In die tijd heb ik ook het nummer 'Thuis' geschreven. Het raakt me nog steeds als ik naar de liederen luister die ik over hem schreef. Ik zing ze ook weleens live. Ik vind het mooi dat hetgeen wat mij ontroert ook andere mensen mag raken en bemoedigen."

Lees hier het hele interview

Thuis

Thuis - Gerald Troost

Liedtekst
De zon gaat langzaam onder,
hier aan het einde van de dag.
Ik zoek al weer een tijdje
naar het plekje van jouw graf.
En ik heb het lang vermeden.
Want het is al lang geleden
dat ik hier ben geweest,
zo dicht bij mijn verdriet.

Het doet pijn,
als ik de steen met jouw naam erop zie staan.
Het gemis is door de jaren
nog lang niet weg gegaan.
En waar moet ik nu schuilen.
O als een kind sta ik te huilen.
Maar mijn tranen drogen langzaam,
hier in de warmte van de zon.

Je bent thuis. Je hebt een plekje in de hemel.
En je vliegt met de vleugels van de tijd.
Ja, ik weet God zorgt voor jou.
Ja, ik weet ik zie je gauw want ik ga naar huis.

Mijn gedachten dwalen langzaam
naar een tuin hier ver vandaan.
Ik ervaar een diepe vrede.
Ik zie een engel staan.
Hij spreekt met warme woorden.
Wat dood is, is herboren.
Jezus, Hij is opgestaan.
En wie gelooft zal met Hem gaan.

Je bent thuis. Je hebt een plekje in de hemel.
En je vliegt met de vleugels van de tijd.
Ja, ik weet God zorgt voor jou.
Ja, ik weet ik zie je gauw want we gaan naar huis.

Meer lezen over:

Speel muziek af