Adventslied: Mijn hart wacht stil op U, o Heer

'Mijn hart wacht stil op U, o Heer, uw komst verwacht ik, meer en meer'. Zing je mee? Beluister ook de korte overdenking van dominee Arie van der Veer naar aanleiding van dit lied.

Lied

'Ik wacht op U als een bruid'
Je kunt een relatie tot God vergelijken met een huwelijk. Die vergelijking komt in de Bijbel veel voor. Het lied 'Mijn hart wacht stil op U, o Heer' is er een mooi voorbeeld van. Het zingt ervan: Naar U gaat al mijn vreugde uit, ik wacht op U als een bruid. Advent is niet alleen terug kijken, maar ook verlangen naar Zijn wederkomst.

Meditatie

Liedtekst
Mijn hart wacht stil op U, o Heer
uw komst verwacht ik, meer en meer
uw liefde houdt mijn ziel gevangen
Naar U gaat al mijn vreugde uit
ik wacht op U, wacht als een bruid
reikhalzend hunkert mijn verlangen

Met heel mijn hart verwacht ik, Heer
uw komst, de grote ommekeer
hoe vrolijk zal ik U ontvangen
Gij die mijn allerliefste zijt
kom, Gij die lijf en ziel bevrijdt
vervul mijn allerdiepst verlangen

Meer lezen over:

Speel muziek af