Dit lied sleepte Andries erdoorheen

Een legionellabacterie zorgde voor een paar kritieke momenten in het leven van Andries Knevel (64). Aan de EO vertelt hij hoe hij in het ziekenhuis lag en hardop keer op keer een specifiek lied zong. Het lied dat hem erdoorheen sleepte.

'Keer op keer heb ik dat gezongen'

De nachten, zegt hij, waren het moeilijkst. “Ik moest plat op mijn rug liggen – wat ik thuis nooit doe –, zat onder de slangen en kon amper bewegen. Nachtenlang heb ik niet geslapen. Weet je wat me erdoorheen heeft gesleept? Het lied ‘Ik zal er zijn’ van Sela. Keer op keer heb ik dat gezongen. Hardop. Ik lag toch alleen. Ja, zelfs in de diepste diepten heb ik mooie momenten beleefd.”

Aan het einde van het interview, schuifelt Andries naar zijn lichtbruine piano.Hij speelt de beginnoten van ‘Ik zal er zijn.’ Stralend: “Zó mooi. ‘Ik ben die Ik ben is Uw enige Naam. Onnoembaar aanwezig deelt U mijn bestaan.’ Dat lag ik te zingen. In die lange, diepe nachten. ‘Ik zal er zijn’. Dát is het.”

Beluister hieronder het lied dat Andries zo bemoedigde.

Lees hier het hele interview.

Nederland Zingt Dag 2015: Ik zal er zijn

Meer lezen over:

Ook interessant

Speel muziek af