Joke Buis: 'Tijdens het zingen samen één zijn; ik zie er naar uit!'

Joke Buis is één van de artiesten op de Nederland Zingt Dag. Rond deze bijzondere dag zul je steeds meer van haar zien en horen, maar voor nu alvast een korte kennismaking met deze bevlogen zangeres.

Wat maakt de Nederland Zingt Dag voor jou speciaal?

Met een groep mensen samen zingen naar God en over God vind ik heerlijk om te doen. Het geeft een soort warm wij-gevoel, een gevoel van saamhorigheid, dwars door kerkmuren en generaties heen, allemaal kinderen van één Vader. Op zondag in de kerk kijk ik regelmatig tijdens het zingen om me heen. Ik kan er zo van genieten om te zien hoe mensen zingend God aanbidden. En dan straks op de Nederland Zingt dag samen zingen met 10.000 andere mensen, allemaal met hun eigen verhaal en kerkachtergrond, maar tijdens het zingen samen één. Ik zie er naar uit!


Je gaat samenwerken met At Once en Sharon Kips, waar kijk je naar uit in jouw samenwerking met hen?

Sharon ken ik al jaren als een lief mens met natuurlijk een geweldige stem. Jaren geleden zaten we samen op het koor 'Gospel Boulevard' waar Sharon regelmatig de sterren van de hemel zong met diverse solo's. Mooie herinneringen aan die tijd! At Once ken ik nog niet zo goed, behalve dan als 3 mannen met mooie stemmen. Leuk om ze in de komende tijd verder te leren kennen en samen te werken!

De Nederland Zingt Dag trekt tienduizend bezoekers aan. Heb je vaker voor zo'n groot publiek gezongen? Hoe vind je het om voor en met zoveel mensen te zingen?  

Als zangeres in de band van Kees Kraayenoord heb ik een aantal jaren de samenzang mogen begeleiden tijdens de EO Jongerendag in het Gelredome stadion. Zo ontzettend indrukwekkend om met zo'n grote club jongeren te zingen, en daarom kijk ik nu ook uit naar de Nederland Zingt Dag. Natuurlijk met andere generaties voor mijn neus, andere liederen die worden gezongen, en in een andere muziekstijl, maar zeker niet minder mooi.

Er worden momenteel prachtige nieuwe liederen voor de kerk geschreven, maar laten we ook niet vergeten wat er al aan prachtige mooie liederen zijn gemaakt door de eeuwen heen, die al door zoveel generaties zijn gezongen en steun en kracht hebben gegeven. En dat blijft me mateloos emotioneren.


Joke Buis liet ook nog een persoonlijke boodschap achter voor de bezoekers van de Nederland Zingt Dag. Bekijk haar woorden hieronder.

Nederland Zingt Dag 2017

Ook Sharon Kips en At Once kijken uit naar dit muzikale feest. Lees hier hun reacties.

Meer lezen over:

Speel muziek af