presentator Ron Stoeltie

Nieuwe presentator Nederland Zingt op Verzoek

"We zijn erg blij dat we Ron opnieuw mogen verwelkomen als EO-presentator", zegt eindredacteur Peter Grasmeijer. "Hij is bekend met onze organisatie en bouwt graag mee aan de missie van de EO op NPO Radio 5. Door zijn werk als manager Muziek & Evenementen kent hij de zender bovendien van binnen en van buiten." Stoeltie zal vanaf 7 januari het radioprogramma Nederland Zingt op Verzoek gaan presenteren. Dit programma is elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur te horen op NPO Radio 5.

Contact met luisteraars
De 59-jarige radiomaker, zelf van huis uit gereformeerd, is enthousiast over zijn terugkeer naar de EO. "Als presentator van Nederland Zingt op Verzoek zal ik veel contact hebben met luisteraars. Daar zie ik enorm naar uit!", zegt Stoeltie. "Bij elk nummer dat wordt aangevraagd, hoort een verhaal. Ik vind het een voorrecht om die – vaak heel persoonlijke – verhalen te mogen horen en daarover met de luisteraar in gesprek te gaan."

Gouden Greep

Ron Stoeltie begon zijn radio-loopbaan bij de lokale omroep in Hoofddorp, de Amsterdamse ziekenomroep Domino en Radio Unique FM. In 1987 maakt hij de overstap naar de EO, waar hij als omroeper aan de slag ging. Later produceerde en presenteerde hij diverse radioprogramma's, waaronder 'Lunchtime Magazine', 'Tijdsein' en 'De Gouden Greep'.

Als manager Muziek & Evenementen was Stoeltie vervolgens jarenlang eindverantwoordelijk voor het muziekbeleid en diverse evenementen op NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Zo stond hij aan de wieg van de Top2000 en bedacht hij voor Radio 2 de evenementen 'Gala van het Nederlandse lied' en 'Top 2000 in concert'. Bovendien is Stoeltie als 'stationvoice' verbonden aan NPO Radio 5.

Ook interessant

Speel muziek af