Meisjes spelen op hun fluit Bouw Uw Koninkrijk.

5 liederen rond het thema Nederland Zingt Dag

Het thema van de Nederland Zingt-dag 2017 is ‘Bouw Uw Koninkrijk’. Daar passen heel veel mooie liederen bij. Wij maakten vast een selectie maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Op zaterdag 22 april zullen we heel veel liederen zingen die allemaal passen bij dit thema. Het eerste lied in dit rijtje is een echte Nederland Zingt uitvoering. Let vooral op de geweldige begeleiding van de saxofonist.

Panfluit en dwarsfluit

Heel bijzonder is deze uitvoering van ‘Zoek eerst het Koninkrijk van God’. Twee mooie jonge meiden spelen dit lied op panfluit en dwarsfluit. Dat klinkt heel goed.

Sela

Sela zingt ‘Heel Uw Koninkrijk’. Een gedeelte van de tekst Is:

Droog onze tranen en deel hier onze pijn.
Kom bij ons wonen, voor altijd.
Het einde is gekomen, uw rijk komt dichterbij.
Kom bij ons wonen, voor altijd.

Geschreven door Hans Maat, vaste tekstschrijver van Sela, Elbert en Niek Smelt: die ken je misschien van Trinity maar waren eerder bandleden van Sela en Tobias Plansoen.

Rend Collective

‘We need your power in us’, wij hebben Uw kracht in ons nodig, zingt Rend collective in ‘Build your kingdom here’. Zonder Gods kracht wordt zijn Koninkrijk niet zichtbaar op aarde. Opwekking 769 is een vertaling van dit Engelstalige lied. Het wordt met passie en vol vuur gezongen.

Woorden uit het Onze Vader

Wat verlangen we soms dat Gods Koninkrijk meer zichtbaar en werkelijkheid wordt in onze wereld. Covenant Worship zingt: ‘Lord we pray Your Kingdom come, Lord we pray your will be done.’ Heer wij bidden: laat Uw Koninkrijk komen, en Uw wil worden gedaan. Woorden uit het Onze Vader, het gebed dat Jezus ons zelf leerde. Een geweldige afsluiter van een rijtje mooie liederen.

Meer lezen over:

Speel muziek af