Eerbetoon aan dirigent Bouwe Dijkstra

Verdrietig nieuws: op 19 maart overleed Bouwe Dijkstra. Hij was onder andere bekend als dirigent van het Roder Jongenskoor en het Kampen Boys Choir. Met beide koren was hij te horen en te zien tijdens Nederland Zingt opnames.

Grote promoter jongenskoorzang

De dirigent was de grote promoter van jongenskoorzang in Nederland. Hij was daarmee een enorme stimulans voor zangers en dirigenten.Vrijdag 24 maart is er om 13.30 een afscheidsplechtigheid in de Martinikerk in Groningen. Daar zullen ook zijn koren zingen.

Wij wensen de familie van Bouwe Dijkstra veel kracht toe en zingen mee met het lied 'Ik zoek een stad'. Het lied dat hij samen met de Kampen Boys Choir zong.

Ik zoek een stad waarvan ik weet:
daar is voor mij een huis
van vrede, leven zonder leed,
een woning zonder kruis.

De stad die nu nog boven is,
de stad waarin het kruis
van Christus hoog te loven is -
in die stad kom ik thuis.

Ook interessant

Speel muziek af