Logo

Op zoek naar de Beste Kerkband van Nederland

Na de succesvolle zoektocht naar de beste organist van Nederland, organiseren we dit jaar de verkiezing van de beste kerkband. Zit jij in een bandje dat jong en oud heerlijk laat meezingen tijdens de dienst? Doe dan mee aan deze fantastische wedstrijd en win de 'Kom zoals je band'-trofee!

Kerkbandjes in het zonnetje

Vorig jaar zijn we op zoek gegaan naar de beste organist van Nederland. Van daaruit is het idee ontstaan om dit jaar de kerkbandjes in de spotlight te zetten. Met deze wedstrijd willen we de duizenden muzikanten die wekelijks in een kerk de zang begeleiden, in het zonnetje zetten.

In onze wedstrijd krijgen deelnemende bands bovendien de kans van elkaar te leren. De hoofdprijs bestaat behalve uit een optreden bij Nederland Zingt ook uit een workshop door André Bijleveld, bedoeld om als band muzikaal te groeien.

Deelname
Overtuig de jury van jullie capaciteiten in een YouTube-filmpje waarin je een lied naar keuze ten gehore brengt. Vul het aanmeldformulier in en vermeld daarbij de link van jullie filmpje. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 maart.

We hanteren twee belangrijke spelregels:

  • We zijn op zoek naar de beste amateurkerkband. Is elk bandlid uitvoerend musicus op professioneel niveau, dan is deelname niet mogelijk.
  • De minimale bezetting van de band is drie personen.


Uit alle inzendingen selecteert de jury een aantal bands die een nieuwe opdracht krijgen. De filmpjes van deze vervolgopdracht komen op de site van Nederland Zingt zodat kijkers van het programma en lezers van Visie kunnen stemmen op hun favoriete band. Samen met het jury-oordeel bepalen de publieksstemmen welke drie bands doorgaan naar de finale op 22 juni.

Prijzen
Tijdens de EO-jubileumavond op 22 juni gaan de laatste drie bands een praise-avond begeleiden en met elkaar strijden om de titel. Naast de felbegeerde 'Kom zoals je band'-trofee, krijgt de winnaar een workshop van André Bijleveld en een optreden bij Nederland Zingt. Daarnaast mogen alle drie de finalisten optreden bij EO-live op Radio 5.

De jury
Deze wedstrijd staat onder leiding van een zeer deskundige jury. We stellen ze hieronder graag even voor:

André Bijleveld

"Ik ga vooral letten op vakmanschap, voorbereiding, zingbaarheid en passie. Het geheim van een goede band is dat ze zo goed zijn dat het niet opvalt, omdat de gemeente zo lekker aan het zingen is."

Denise Brand

"Ik vind het belangrijk dat er eenheid is binnen een band. Luister je goed naar elkaar als je speelt? Geef je elkaar de ruimte? Klinkt het als een goed geheel?"

Wim Grandia

"Het muzikale aspect leg ik graag bij mijn mede-juryleden neer. Ik zal vooral letten op motivatie, uitstraling, communicatie en of Jezus echt centraal staat. Het geheim van een goede kerkband is liefde voor God en voor elkaar."

Ook interessant

Speel muziek af