Aftermovie finale Beste Kerkband van Nederland

Donderdagavond vond de de finale van De Beste Kerkband van Nederland plaats tijdens Visie Openlucht Praise. Een unieke avond waarin drie jonge bevlogen kerkbands mensen meenamen in het zingen voor God. Nieuwsgierig geworden naar deze talentvolle bandleden? Hierboven kun je de aftermovie bekijken.

'Allemaal winnaars'

De worshipband Break Free uit Zwijndrecht heeft donderdagavond 22 juni de titel ‘beste kerkband van Nederland’ in de wacht gesleept. De verkiezing werd georganiseerd door Visie, het media-magazine van de EO, en Nederland Zingt.

Break Free stond samen met Amaze en Generation Praise in de finale. De jury was enthousiast over alle drie de kerkbands. Keihard hebben zij gewerkt en stonden met enthousiasme op het podium. Vooraf gaf jurylid André Bijleveld al aan: 'ze zijn allemaal winnaars voor mij. Om hen zo te zien spelen vind ik ontroerend en gaaf.'

Gedurende de avond kregen alle bands tips en tops mee om verder te groeien als band. Na een mooie zangavond met bekende psalmen en nieuwe Opwekkingsliederen, werd de winnaar bekendgemaakt.

De jury was unaniem in zijn oordeel en prees de kwaliteit en meezingbaarheid van Break Free. 'Alle finalisten waren heel goed,' reageerde Rachel van Meeuwen, bandleider van Break Free, na afloop. 'Het is zo gaaf om te winnen! We zijn behalve een band ook een hechte vriendengroep. Daardoor zijn we ook op het podium heel goed op elkaar ingespeeld.'

Break Free ga je terughoren bij een Nederland Zingt-opname en bij het radioprogramma EO Live. Ook krijgen alle drie de bands een masterclass van André Bijleveld.

Bovendien smaakte deze avond volgens de bandleden van Amaze, Break Free en Generation Praise naar meer. Het plan is om tijdens het jubileum van Generation Praise samen op te treden. Met deze drie bands zingen voor God, dat wordt nu al een feest!

Meer lezen over:

Speel muziek af