'You Raise Me Up' en andere bekende liederen in een uniek jasje.

Het blijft geweldig om te zien hoeveel er gezongen wordt wereldwijd. Door sociale media worden de meest unieke uitvoeringen van liederen gedeeld. Nederland Zingt verzamelde heel wat fijne meezingers, maar ook liederen om stil van te worden. Allemaal liederen die we graag nog een keertje willen horen, gewoon omdat ze zo mooi zijn. Tijd dus voor een terugblik.

You Raise Me Up

In een Chinese talentenshow lukte het de toen 10-jarige Jeffrey Li en de 7-jarige Celine Tam om het publiek te verbluffen met hun versie van 'You raise me up'. Wauw!

'Nearer my God to Thee'

Een prachtige uitvoering van 'Nearer my God to Thee', gezongen door BYU Vocal Point en Men's Chorus. De ruim honderd mannen zingen deze speciale bewerking op het lied a capella en vormen met elkaar een schitterend koor. Kippenvel!

How great is our God

Prachtige stem en prachtig inkijkje in Jeruzalem! De Israëlische zanger Joshua Aaron zingt een van de meest geliefde christelijke aanbiddingsliederen terwijl hij door Jeruzalem loopt. Joshua zingt het lied zowel in het Hebreeuws als in het Engels. 

Nader mijn God, tot U

Een indrukwekkende, instrumentale uitvoering van het christelijke lied 'Nader mijn God, tot U'. Samen met het 500-koppige Johann Strauss Orchestra speelde André Rieu dit lied live in Amsterdam.

Lichtstad met Uw paarlen poorten

Laat de mannen van CGK Ichthus uit Urk de afwas doen en er ontstaat een samenafwaszang. Drums? Daar heb je toch gewoon vieze pannen voor.

Siyahamba

Passagiers die van Toronto naar Amsterdam vlogen met KLM verkeerden in hogere sferen tijdens een spontane zangsessie. Het Greijdanus Schoolkoor was ook aan boord en besloot 'Siyahamba', een Zuid-Afrikaanse hymne, te zingen. ''We marcheren allen onder het licht van God,'' wordt er gezongen. Wat een getuigenis!

Amazing Grace

We sluiten het rijtje af met Rhema Marvanne, een piepjonge gospelzangeres. Op dit moment is zij veertien jaar, maar al op haar zevende maakte zij diepe indruk toen zij haar versie van 'Amazing Grace' deelde op YouTube. Loepzuiver zingt zij de woorden van dit indrukwekkende en bekende lied. 

Meer lezen over:

Speel muziek af