Muzikale overdenking- 'Ik zal er zijn'

Wat hebben liederen ons veel te vertellen. Ds. Arie van de Veer staat stil bij het bijzondere lied 'Ik zal er zijn'. De naam die God aan Mozes gaf in Exodus 3 is ons nog steeds tot hoop en vertroosting. Ds. Arie van der Veer neemt je mee langs bijzondere plekken in Israël. De bijbelse plekken inspireerden hem tot een prachtige serie overdenkingen gebaseerd op bekende liederen. In bovenstaande video laat ds. Arie ons nadenken over het lied dat al zoveel mensen geraakt heeft 'Ik zal er zijn'.

Bekijk het lied 'Ik zal er zijn'

Liedtekst 'Ik zal er zijn'

Ik zal er zijn

Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. 
Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan.
Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim.
Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’.

Een boog in de wolken als teken van trouw,
staat boven mijn leven, zegt: Ik ben bij jou!
In tijden van vreugde, maar ook van verdriet,
ben ik bij U veilig, U die mij ziet.

De toekomst is zeker, ja eindeloos goed.
Als ik eens moet sterven, als ik U ontmoet:
dan droogt U mijn tranen, U noemt zelfs mijn naam.
U blijft bij mij Jezus, laat mij niet gaan.

‘Ik ben die Ik ben’ is uw eeuwige naam.
Onnoembaar aanwezig deelt U mijn bestaan.
Hoe adembenemend, ontroerend dichtbij:
uw naam is ‘Ik ben’, en ‘Ik zal er zijn’.

O Naam aller namen, aan U alle eer.

Niets kan mij ooit scheiden van Jezus mijn Heer:

Geen dood en geen leven, geen moeite of pijn.
Ik zal eeuwig zingen, dicht bij U zijn.

 

Meer lezen over:

Speel muziek af