Muzikale overdenking | Leid mij in Uw gerechtigheid

Ds. Arie van der Veer neemt je deze zomer mee langs bijzondere plekken in Israël. De bijbelse plekken inspireerden hem tot een prachtige serie overdenkingen gebaseerd op bekende liederen. In video hierboven laat ds. Arie ons nadenken over het lied 'Leid mij Heer'.

Wat zullen de mensen gezegd hebben toen de jonge Maria nog ongetrouwd en zichtbaar zwanger rondliep? Het moet zwaar geweest zijn om al die nare woorden aan te moeten horen. Toch hield zij vol. 'Mij geschiede naar Uw woord', antwoordde zij vol overgave toen een engel aan haar vertelde wat haar te wachten stond.

In deze overdenking vraagt ds. Arie van der Veer: 'Zou jij deze woorden ook durven uit te spreken naar God?' Ongeacht wat jouw antwoord op deze vraag is, kunnen we hier alvast over zingen samen.
Bekijk hieronder het lied 'Leid mij Heer'.


Liedtekst

Leid mij Heer,
leid m’ in Uw gerechtigheid,
richt Uw weg,
voor mijn aangezicht.

Leid mij Heer,
leid m’ in Uw gerechtigheid,
richt Uw weg,
voor mijn aangezicht.

Want slechts door U, Heer,
slechts door U, Heer,
hervind ik de weg,
naar de zekerheid.

Want slechts door U, Heer,
slechts door U, Heer,
hervind ik de weg,
naar de zekerheid.

Meer lezen over:

Speel muziek af