Niet fluiten bij een cd opname!

Regelmatig is hij te gast in Nederland Zingt: Elisa Krijgsman. Als gitarist of samen met zijn vrouw Reni als duo. Daarnaast is hij al 20 jaar betrokken bij Opwekking, als muziekproducer van de jaarlijkse cd en DVD en als leider van het muziekteam tijdens de Opwekkingsconferentie. Wat een prachtig jubileum. Hoogste tijd voor Nederland Zingt om met hem bij te praten.

Geluid van deze tijd

Hoe vind je het om dit al zo lang te doen, Elisa?

"Ik vind het oprecht een voorrecht om voor deze organisatie te mogen werken en hun bediening te mogen ondersteunen met de gaven en talenten die God me heeft gegeven. Ik vind het gaaf om te mogen werken aan het aanbod van nieuw repertoire voor de Nederlandse kerken en ook om te werken aan dat wat een bepaald lied een Opwekkingslied maakt. Ik word erg blij als bepaalde nieuwe liederen zijn weg vinden in de kerken, huis- en jeugdgroepen. Ik vind het ook verrassend om te zien welke liederen dat zijn."

"Er zijn in die 20 jaar verschillende hoogtepunten geweest. Die hebben vooral te maken met de vrijheid die mensen vinden tijdens het gezamenlijke aanbidden van God. Vrijheid die wordt ontdekt en ervaren door het zingen naar God, stil zijn in Gods nabijheid, in het gebed en in het spontane aanbidden. Vooral dat laatste vind ik altijd erg speciaal en bij de laatste cd kwam dat even tot uiting bij het lied “In eeuwigheid”.

Grappig

"Een leuke anekdote is dat ik tijdens het afwerken van een cd bij het lied “O kerk sta op” stuitte op een vreemd geluid wat ik maar niet kon duiden. Achteraf bleek dat iemand in de zaal ,die dicht bij een microfoon stond, een gedeelte van het lied stond mee te fluiten. Ik heb het daarop volgende jaar tijdens het Zangfestijn het publiek luchtig en grappig mee geconfronteerd met het verzoek überhaupt niet te fluiten en zeker niet als er meegezongen mag worden. Dat was wel grappig; verboden te fluiten!!

Meer lezen over:

Speel muziek af