#Mijnlied - Mijn Jezus ik hou van U | Annemiek: "Pim had hele boze buien"

Muziek is vaak verbonden aan herinneringen. In de rubriek #Mijnlied speelt het persoonlijke verhaal achter een lied de hoofdrol. Bijzondere verhalen van gewone mensen. Dit keer: 'Mijn Jezus ik hou van U' van Annemiek, voor haar overleden broer Pim.

'Pim was regelmatig boos op God, dat Hij hem zo had gemaakt.'

Annemiek kiest voor het lied 'Mijn Jezus ik hou van U'. Het lied is voor haar heel bijzonder, omdat ze er veel herinneringen bij heeft. Bijvoorbeeld de herinnering aan haar bijzondere broer Pim. Pim heeft een verstandelijke beperking. "Regelmatig had Pim hele boze buien" vertelt Annemiek. "Hij was dan boos op God, dat Hij hem zo had gemaakt."

Ongeluk

Toen Pim 21 jaar werd, koos hij het lied 'Mijn Jezus ik hou van U' uit voor zijn verjaardag. Bijzonder, vind Annemiek. "Mijn broer was erg lief, maar kon ook zo vloeken en zo boos zijn. Boos op zichzelf, op anderen en op God." Twee weken na zijn verjaardag overlijdt Pim plotseling na een ongeluk. Tijdens de begrafenis komt het door hem gekozen lied weer terug. "Melodica, een keyboardgroep waar hij in speelde, heeft het lied 'Mijn jezus ik hou van U' opgenomen. Het is op zijn begrafenis afgespeeld."

"Dit heeft mij, maar vooral mijn ouders erg geraakt. Deze tekst staat op zijn grafsteen. We hebben hetzelfde lied ook gezongen op de begrafenis van mijn vader, slechts twee jaar later. En weer, vijf jaar geleden, op die van mijn moeder. Voor mij blijft dit een bijzonder lied met veel herinneringen." 

Liedtekst

Luister dit lied in de video bovenaan de pagina en lees hieronder te liedtekst mee. 

Mijn Jezus, ik hou van U
ik noem U mijn vriend
Want U nam de straf op U 
die ik had verdiend
De grote Verlosser
mijn Redder bent U
‘k heb van U gehouden
maar nooit zoveel als nu

Mijn Jezus, ik hou van U 
want U hield van mij.
Toen U aan het kruis hing, 
een wond in Uw zij.
Voor mij de genade, 
een doornenkroon voor U;
‘k heb van U gehouden, 
maar nooit zoveel als nu

Ik zal van U houden 
in leven en dood
En ik wil U prijzen
zelfs dan in mijn nood
Als ik kom te sterven 
dan roep ik tot U
‘k heb van U gehouden
maar nooit zoveel als nu

Als ik in Uw glorie 
Uw eeuwigheid kom.
Dan buig ik mij voor U 
in Uw heiligdom.
Gekroond met Uw heerlijkheid 
zal ‘k zingen voor U
‘k heb van U gehouden, 
maar nooit zoveel als nu
‘k heb van U gehouden 
maar nooit zoveel als nu

Meer lezen over:

Speel muziek af