#Mijnlied - U zij de Glorie | Arianne: 'God gaf mij deze tekst in mijn hoofd'

In de rubriek #Mijnlied speelt het verhaal achter een lied de hoofdrol. Want muziek raakt ons hart. Daardoor is muziek verbonden aan herinneringen. Aan bijzondere verhalen van gewone mensen. Dit keer: 'U zij de glorie' van Arianne.

De laatste keer

Arianne vertelt: "Toen mijn moeder overleed, noemde ik het lied 'U zij de glorie' aan mijn vader, mijn broer en zus als voorstel voor de tekst op haar rouwkaart. Mijn zus vertelde toen dat mijn vader dat voor haar had gezongen, de laatste keer dat hij bij haar was. Ik wist dit niet, maar God gaf mij die tekst in mijn hoofd. En zo leefde mijn moeder: alle eer aan God."

Bijzonder! Bovenaan de pagina kun je het lied 'U zij de glorie' luisteren. Deze versie van dit lied is opgenomen in de Nieuwe Kerk in Delft. Ook de liederen Psalm 84 en Looft de Koning heel mijn wezen zijn daar opgenomen. Zoveel mensen die samen dit lied zingen. Hieronder staat de liedtekst om ook mee te zingen!

Liedtekst

U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, nu en immermeer.
Uit een blinkend stromen daald' een engel af,
heeft de steen genomen van 't verwonnen graf.
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, nu en immermeer.

Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig leeft,
die mij heeft genezen, die mij vrede geeft.
In zijn godd'lijk wezen is mijn glorie groot,
niets heb ik te vrezen in leven en dood.
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, nu en immermeer.

Speel muziek af