#Mijnlied | Malissa: 'Er is meerdere keren gevreesd voor mijn leven.'

De 20-jarige Malissa uit Hendrik-Ido-Ambacht ligt in haar jonge leven al talloze keren in het het ziekenhuis. Ze kampt met ernstige gezondheidsproblemen. In dit alles is er dat éne lied dat steeds weer bij haar terug komt...

Ontstoken hartzakje

Al Malissa zes jaar is, wordt duidelijk dat ze een groeistoornis heeft. Maar daar blijft het niet bij… “In 2010 werd ik ernstig ziek. Ik bleek een ontstoken hartzakje te hebben”, vertelt ze in een persoonlijke reactie aan Nederland Zingt. Met spoed werd Malissa opgenomen en er heerste grote paniek. "God heeft de handen van de dokters willen zegenen, waardoor ze mij hebben kunnen redden." Daarna blijkt dat Malissa ook een auto-immuunziekte heeft die vaker voorkomt bij mensen met dezelfde groeiachterstand als de hare. Deze ziekte valt haar eigen hart aan.

'Uw wil geschiede'

Malissa: “De ontstekingen bleven telkens terugkomen. Meerdere keren is er gevreesd voor mijn leven. Er is toen een blog gestart. Daar konden mensen dan lezen hoe het met mij ging en ook een reactie achter laten. Op een gegeven moment kregen we het lied ‘Uw wil geschiede’ van iemand toegestuurd. Het bleek een lied van Lucas Kramer te zijn. Het was zo’n grote bemoediging voor mij. Sinds dat moment luister ik dit lied (bijna) elke dag! Als ik weer eens in het ziekenhuis lag, en ook thuis, was dit lied mij zo ontzettend tot steun!”

Verrassing van Lucas Kramer

In 2013 is er een hele bijzondere dag voor Malissa georganiseerd via de Make a Wish foundation. Ze vertelt: “Mijn wens was om met dolfijnen te zwemmen. De mensen die de wens georganiseerden, kwamen voor een gesprek bij ons thuis. Ze vroegen hoe ik zo positief bleef ondanks alles. Ik heb ze vertelt dat ik ontzettend veel steun aan mijn geloof heb en veel muziek luister.”

Ze zette het lied ‘Uw wil geschiede’ aan en iedereen luisterde mee. “Op mijn wensdag stond daar ineens als verrassing Lucas Kramer die het lied live ging zingen. Dat was echt geweldig!”

Steun

Hoe gaat het nu met Malissa? Ze vertelt: “Nog steeds is mijn gezondheid ‘een vraagteken’. Ze weten niet goed wat ik heb… Soms is het best moeilijk allemaal. Zeker nu ik recent na 2,5 jaar stabiel te zijn geweest, weer een terugval heb gehad. Weer een ontstoken hartzakje, weer naar het ziekenhuis. Als ik moeilijke momenten heb draai ik dit lied. Dat bemoedigt mij!”

Meer lezen over:

Speel muziek af