Lydia Zimmer stopt voorlopig met zingen

Dit nieuws deelde zij dinsdagochtend 23 januari in Groot Nieuws Radio met programmamaakster Jorieke. Lydia legde uit dat het zingen langzaam aan teveel voor haar wordt en dat zij na de zomer stopt. ''Ik wil de tijd nemen om te gaan ontdekken wie ik ben en wat ik zelf wil.''

Onzekerheid

Lydia licht verder toe dat zij veel last had van haar onzekerheid tijdens optredens. 'Ik was heel erg voor anderen aan het denken. Dat komt ook voort uit het opgroeien als zendelingskind: je bent er voor anderen.' Ze vervolgt haar verhaal: 'Ik heb nu geleerd dat ik gewoon goed ben zoals ik ben. Ik mag ook zelf dingen willen.' 

Toch is deze periode van haar leven ook waardevol: 'God heb ik heel bijzonder ervaren in deze periode, daar ben ik oprecht dankbaar voor. Een paar dagen nadat ik gestopt was, kwamen er kaartjes en bemoedigingen van mensen. Daarin zag ik echt de hand van God. Hij zei: 'Ik ben erbij, we gaan er samen iets moois van maken.'


Lees hier het complete interview met Lydia en Jorieke bij Groot Nieuws Radio.

 

Speel muziek af