Overdag in de bloembollen, ’s avonds zingend het land door

In de rubriek #Mijnlied vragen we mensen: 'Welk lied is voor jou speciaal?' Voor Ina(66) uit Lisse is ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’ voor altijd verbonden aan een bijzondere herinnering aan haar vader.

Kwartet gebroeders Spaargaren

Kwartet gebroeders Spaargaren: vier broers die mooi konden zingen. Zo is het begonnen. “Mijn vader, Johannes Spaargaren, vond het een opdracht om het evangelie zingend uit te dragen”, vertelt Ina(66). De zangers waren erg geliefd in het land. En dat naast een drukke baan. Ina: “Mijn vader werkte overdag in bloembollen, ’s avonds gingen de broers op pad om te zingen. Als kinderen gingen we in het weekend ook vaak mee.”

Lichtstad

Het lied ‘Lichtstad’ heeft van alle liederen toch iets extra bijzonders voor Ina. ”Het is ons gezinslied geworden. Mijn moeder stierf in 1997. We hebben het op haar begrafenis gezongen. Een jaar later stierf mijn vader, en weer zongen we het.” 

Als in februari 2017 de oudste zus van Ina, Ans, overlijd, draaien ze het lied ‘Lichtstad’ op cd, ingezongen door de vader van Ans en Ina. “Zo zong mijn vader met zijn broers dat Ans haar Heer zal ontmoeten” vertelt ze. “En zo voel ik het voor mijzelf ook. Ik kan het meestal niet met droge ogen zingen: Daar geen rouw meer en geen tranen, in het nieuw Jeruzalem.”

Luister naar het mooie lied ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’ bovenaan deze pagina en lees de tekst hieronder mee.

Liedtekst

Lichtstad met uw paarlen poorten 
Wond're stad zo hoog gebouwd
Nimmer heeft men op deez' aarde
Ooit uw heerlijkheid aanschouwd

Daar zal ik mijn Heer ontmoeten 
Luist'ren naar zijn liefdestem
Daar geen rouw meer en geen tranen
In het nieuw Jeruzalem

Heilig oord vol licht en glorie 
Waar de boom des levens bloeit
En de stroom van levend water
Door de gouden godsstad vloeit

Daar zal ik mijn Heer ontmoeten 
Luist'ren naar zijn liefdestem
Daar geen rouw meer en geen tranen
In het nieuw Jeruzalem

Wat een vreugde zal dat wezen
Straks vereend te zijn met Hem
In die stad met paarlen poorten
In het nieuw Jeruzalem

Daar zal ik mijn Heer ontmoeten 
Luist'ren naar zijn liefdestem
Daar geen rouw meer en geen tranen
In het nieuw Jeruzalem 

Meer lezen over:

Speel muziek af