Lied om te delen: 'Zoals een hinde'

Soms schieten woorden tekort en dan is het zo fijn als er net dat ene lied is dat precies benoemt wat je wilt horen of juist zeggen. In de rubriek 'Lied om te delen' delen we elke week zo'n bemoedigend lied. Fijn om te ontvangen, heerlijk om te delen.

Zoals een hinde

Deze week zetten we het lied 'Zoals een hinde' in het zonnetje. Met woorden als: 'Ben je bedroefd, mijn ziel, en onrustig in mij, vestig je hoop op God. Eens zal ik Hem weer loven, mijn God die mij ziet en mij redt,' kan dit absoluut een hoopvol lied genoemd worden.

Liedtekst

Zoals een hinde smacht naar stromend water
zo smacht mijn ziel naar U, o God
Zoals een hinde smacht naar stromend water
zo smacht mijn ziel naar U

Ben je bedroefd, mijn ziel, en onrustig in mij
vestig je hoop op God
Eens zal ik Hem weer loven
mijn God die mij ziet en mij redt

Zoals een hinde smacht naar stromend water
zo smacht mijn ziel naar U, o God
Zoals een hinde smacht naar stromend water
zo smacht mijn ziel naar U

Ben je bedroefd, mijn ziel, en onrustig in mij
vestig je hoop op God
Eens zal ik Hem weer loven
mijn God die mij ziet en mij redt

Overdag bewijst Hij mij zijn liefde
in de nacht, dan klinkt er een lied in mij op
Overdag bewijst Hij mij zijn liefde
in de nacht, dan klinkt er een lied in mij op
Een gebed tot de God van mijn leven.

Zoals een hinde smacht naar stromend water
zo smacht mijn ziel naar U, o God
Zoals een hinde smacht naar stromend water
zo smacht mijn ziel naar U

Meer lezen over:

Speel muziek af