#Mijnlied | Monique: "Voordat Elsbeth stierf kon ik dit lied weer aan haar 'teruggeven'"

'Draw me close to you' is altijd het lied van Monique en haar goede vriendin Elsbeth geweest. Ook na het overlijden van Elsbeth kreeg dit lied op een bijzondere manier een plek.

Doopdienst

Als Monique(40) het lied 'Draw me close to you' van M.W. Smith hoort, gaan haar gedachten direct naar haar goede vriendin Elsbeth. Samen zitten ze op gospelkoor 'Ichtus'. Als Isabella, de dochter van Monique wordt gedoopt, komt het gospelkoor dit lied zingen tijdens de dienst. Monique: "Elsbeth sprak ons tijdens de dienst persoonlijk toe en 'gaf' Isabella dit lied. Later zongen Isabella en ik dit lied vaak samen. Het raakt me hoe de mooi de tekst is. 

Trek mij dicht bij U
Laat mij nooit meer gaan
Ik leg alles neer
Om U te horen zeggen, dat ik Uw vriend ben

U bent mijn verlangen
Niemand anders zal dat zijn
Omdat niets anders Uw plaats in kan nemen
Om de warmte te voelen van Uw omhelzing

Help mij de weg te vinden 
Breng mij terug naar U
U bent alles wat ik wil
U bent alles wat ik nodig heb
U bent alles wat ik wil
Help mij te weten, dat U dichtbij bent

(Vrij vertaald van 'Draw me close to you', M.W. Smith)

Bijzonder

Monique: "Dit lied is altijd het lied van mij en Elsbeth gebleven. Elsbeth is vorig jaar op 7 maart overleden aan uitgezaaide borstkanker. Ze werd 39 jaar. Voordat ze stierf kon ik dit lied weer aan haar 'teruggeven'. Op de dag van haar herdenkingsdienst speelde de organist dit lied. Hoe bijzonder is dat! Hij wist niet van 'ons lied' en ik geloof dat God dit aan de organist doorgaf."

Draw me close to you / Houd me dicht bij U

Luister hier naar het lied 'Draw me close to you' van M.W. Smith. Het lied is ook in het Nederlands vertaald: 'Houd me dicht bij U'. Bijvoorbeeld deze versie van het Centre Gospel Choir o.l.v. Remco Hakkert in Alkmaar. 

Welk lied is voor jou speciaal? Deel je lied in de rubriek #Mijnlied door je verhaal op te sturen naar nederlandzingtonline@eo.nl. 

 

Meer lezen over:

Speel muziek af