Sfeervolle uitvoering van 'Hoe groot zijt Gij'

Soms kan een lied op zichzelf al zo veelzeggend zijn, dat er bijna geen muzikale begeleiding bij nodig is.

Eeuwenoud lied

Lauren Daigle, een bekende Amerikaanse christelijke zangeres, bewijst dat met deze unieke uitvoering van 'How Great Thou Art' - Hoe groot zijt Gij. Met haar prachtige stem en alleen een akoestische gitaar doet zij dit eeuwenoude lied eer aan. 

Eeuwenoud? Ja, want wist je dat dit lied stamt uit 1891?! De zweedse voorganger Carl Gustaf Boberg (1859-1940) schreef het lied nadat hij plotseling in een zware storm terecht kwam. Toen de storm weer ging liggen, hoorde hij kerkklokken in de verte. Boberg was zo onder de indruk van Gods grootheid dat de woorden van dit lied uit zijn hart naar buiten kwamen: "O, Heer mijn God, wanneer ik in verwondering de wereld zie die U hebt voortgebracht..." 

Wist je dat

Wist je dat de Nederlandse vertaling is geschreven door Rikkert Zuiderveld? In die vertaling is het lied uiteraard ook bij Nederland Zingt voorbij gekomen. Bijvoorbeeld in deze uitvoering van Christelijk Mannenkoor Looft den Heere, kinderkoor De Jonge Luitjes en Marcel en Lydia Zimmer. Welke versie vind jij het mooist? 

Liedtekst

O Heer mijn God, wanneer ik in verwondering
de wereld zie, die U hebt voortgebracht
Het sterrenlicht, het rollen van de donder
heel dit heelal, dat vol is van uw kracht

Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij
Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij

Als ik bedenk, hoe Jezus zonder klagen
tot in de dood gegaan is als een lam
Sta ik verbaasd, dat Hij mijn schuld wou dragen
en aan het kruis mijn zonde op zich nam

Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij
Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij

Als Christus komt met majesteit en luister
brengt Hij mij thuis, hoe heerlijk zal dat zijn
Dan zal ik vol aanbidding voor Hem buigen 
en zingt mijn ziel: o Heer, hoe groot zijt Gij

Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij
Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij

Meer lezen over:

Speel muziek af