Ontroerend: Opa en kleinzoon zingen ondanks alles 'Amazing Grace'

Ricky was slechts 1 jaar oud toen zijn vader overleed, in 2009 verloor hij ook zijn moeder. Gelukkig ontving zijn opa hem met open armen. Het zit de twee niet altijd mee, maar ondanks alles zingen zij vol overtuiging 'Amazing Grace'. Je hoort hun verhaal in Metterdaad. (de tekst gaat verder onder de video).

Ricky over zijn opa: hij geeft mij hoop als alles tegenzit'

Open armen

Dit jaar is thema van de Nederland Zingt Dag 'Open armen'.
Ricky's verhaal is een prachtig voorbeeld van 'open armen' ervaren geven en krijgen in je leven.

''Mijn opa is veel meer dan een opa''

Ricky: Ik woon met veel plezier samen met mijn opa. Ook al hebben we het niet altijd makkelijk gehad. Want mijn opa is een evangelist. Hij krijgt te weinig geld om in al onze behoeften te voorzien. Mijn opa is veel meer dan een opa. Als het tegenzit, kan ik bij hem terecht. Als ik de hoop verlies geeft hij mijn nieuwe hoop. Hij zorgt heel goed voor mij, ik kom niets tekort. Ik hou erg veel van hem.'

Stichting Edukans

Ricky komt uit Kenia waar veel wezen in armoede leven. Ze belanden op straat of zorgen voor hun broertjes en zusjes. Stichting Edukans helpt Ricky naar school te gaan. Meer weten over dit project? Klik dan hier. Ook Lovell verloor haar ouders. Huilend vertelt ze over die emotionele tijd. Maar ook zij ervaart op een ontroerende manier 'open armen' in haar leven.

Metterdaad

Deze video's laten maar een kleine gedeelte van de mooie verhalen van Ricky zien. Zijn complete verhaal hoor terug op zondag 28 april in Metterdaad, om 10.05 uur op NPO 2.

 

Speel muziek af