Zingen in het zand: prachtige koorzang aan zee

Wat een geweldige plek om te zingen: direct aan zee, met je voeten in het zand. Het 'West Coast Choir' uit de Amerikaanse staat Pennsylvania deed het en het levert prachtige, zomerse beelden op.

Award

Het koor zingt een eigen versie het lied 'Because He lives(Amen)', dat oorspronkelijk werd geschreven door worship artiest Matt Maher. Met dit lied won Maher in 2015 nog een award voor 'Beste worship song van het jaar' tijdens de jaarlijkse Dove awards(vergelijkbaar met de Zilveren Duif awards die in Nederland worden uitgereikt binnen de christelijke muziek). 

Wist je dat het lied geschreven is naar aanleiding van de Bijbeltekst in Romeinen 8:37: 'Maar wij zegevieren in dit alles glansrijk dankzij Hem die ons heeft liefgehad.'  De Nederlandse versie van dit lied is trouwens ook opgenomen in de bundel Opwekkingsliederen, namelijk nummer 795 'Amen, omdat Hij leeft'. 

Liedtekst 'Amen(omdat Hij leeft)'

Ga naar de video om de engelse tekst mee te lezen. Hieronder de Nederlandse vertaling. 

Ik geloof in de Zoon.
Ik geloof in de verrezen Heer.
Ik geloof dat ik door Hem ondanks alles triomfeer.

Refrein:
Amen. Amen.
Ja, ik leef! Ja, ik leef omdat Hij leeft.
Amen. Amen.
Al wat leeft zingt voor Hem in eeuwigheid, omdat Hij leeft!

Ik lag dood in het graf,
bedolven onder al mijn schuld,
maar Genade riep mijn naam en de steen werd weggerold!

Amen. Amen.
Ja, ik leef! Ja, ik leef omdat Hij leeft.
Amen. Amen.
Al wat leeft zingt voor Hem in eeuwigheid

Omdat Hij leeft, heb ik hoop voor morgen.
Omdat Hij leeft, ben ik niet meer bang.
Ik weet: Hij heeft mijn lot, mijn toekomst in zijn hand.

Amen. Amen.
Ja, ik leef! Ja, ik leef omdat Hij leeft.
Amen. Amen.
Al wat leeft zingt voor Hem in eeuwigheid.

Doorzingen: wat denk je van dit vrolijke lied om in de zomerse sferen te blijven? 

Meer lezen over:

Speel muziek af