NPO Logo EO Logo Icon--youtube Icon--facebook Icon--twitter Icon--instagram Icon--snapchat Icon--pinterest Icon--whatsapp Icon--spotify Icon--mail play video image audio close menu search next checkmark cross

Urker dirigent veroordeeld wegens misbruik

De rechtbank Midden Nederland heeft de 38-jarige dirigent Jaap K. uit Urk schuldig bevonden aan misbruik van een destijds 15-jarig meisje. De rechtbank heeft hem op vrijdag 8 juni een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd van vier maanden en een taakstraf van 150 uur, zo meldt dagblad De Stentor.

De dirigent was in de afgelopen jaren als freelancer betrokken bij uitzendingen van Nederland Zingt. Een woordvoerder van de EO reageert: “We zijn ontzettend geschrokken van deze rechtszaak en de uitspraak. We denken in de eerste plaats aan het slachtoffer en iedereen die op wat voor manier dan ook te maken heeft met deze verdrietige en ingrijpende zaak.” De EO heeft de samenwerking met deze freelancer stopgezet. De omroep was niet op de hoogte van een eerdere misbruikzaak, waar de musicus in 2007 voor is veroordeeld.

Ook interessant

Speel muziek af