Maak kans op de cd 'De zee en ik' van Lucas Kramer

Dit indrukwekkende lied zong Lucas Kramer tijdens de Nederland Zingt Dag 2015. Een bemoedigend lied over die veilige haven waar je altijd thuis mag komen.

Hoe doe je mee?

Wil jij deze zomer wegdromen over de golven van de zee? Of zou je dit bemoedigende lied graag willen doorgeven aan een dierbare die bemoediging kan gebruiken? Dan hebben wij goed nieuws: wij mogen van de gelijknamige cd van Lucas Kramer tien exemplaren weggeven. Andere liederen op deze cd zijn: 'Soms is liefde', 'Weer verder', 'Uw wil geschiede' en 'Come home'.

Hoe doe je mee?

Geef antwoord op de vraag 'Over welke gelijkenis gaat dit lied?' En vooruit een kleine tip: luister vooral naar de laatste woorden van het lied...Stuur je antwoord samen met je adres naar nederlandzingtonline@eo.nl voor dinsdag 31 juli. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.
 

Liedtekst

Als de schemering de macht grijpt
en de avond langzaam valt
Als de zee niet langer kalm blijft
en de storm haar vuisten balt
Als de angst zo dichtbij is
de haven ver weg
Het de storm tegen mij is
en ik steeds meer besef
Dat ik vecht met de golven in mezelf
Als het duister op z'n diepst is
en geen mensenoog meer ziet
Wat de bron van mijn verdriet is
waarom liefde mij verliet
Ik omringd ben door water
dat steeds verder stijgt
Ik me afvraag bestaat er iemand die mijn angst verdrijft
en in staat is mij te redden van mezelf
Leg de storm in mij het zwijgen op
want ik kan er niet meer tegenop
Breng de zee weer tot bedaren
Als de dag het duister inhaalt
en de zon verlicht de zeer
Als een briesje mij naar huis blaast
en de stroming neemt me mee
Keer ik terug naar de haven
Waar ik ooit begon
en daar zie ik mijn Vader
die er altijd al stond
Met zijn armen open
kijkt Hij naar me uit
In zijn armen kom ik eindelijk weer thuis
Zijn volmaakte liefde drijft mijn angsten uit

Ook interessant

Speel muziek af