Ontroerende getuigenis bij 'Tienduizend redenen'

Op Opwekking ontmoette Mirjam Bouwman mensen met een bijzonder verhaal bij een lied. Zo ook Danique die emotioneel vertelde over het lied 'Tienduizend redenen'.

Danique: 'Vorig jaar is mijn vader overleden. Hij heeft een heel lang ziekbed gebed. Bijna negentien jaar. Ondanks alles is hij dankbaar geweest voor alles wat hij wel heeft gekregen. Doordat hij niet zoveel kon was hij altijd thuis. Hij was altijd iemand om op terug te vallen. Je kon altijd naar hem toe. Net zoals onze hemelse Vader eigenlijk. Ik heb van hem geleerd om ondanks alles toch op God te blijven vertrouwen en het mooie te blijven zien.'

'Dan zie ik hem voor me'

Bij de vraag 'welk lied is voor jou speciaal?' moet zij direct denken aan het lied 'Tienduizend redenen'. Zij vertelt over het lied: 'Ja, daar zitten moeilijk stukken bij. Het stuk van: 'Op die dag als mijn kracht verminderd'. Dan zie ik hem voor me op zijn sterfbed. Het is niet altijd makkelijk om het lied te zingen. Maar het blijft heel waardevol.'

Bekijk haar complete verhaal in de video hierboven. Het lied 'Tienduizend redenen' kun je hieronder meeluisteren.

Nederland Zingt: 10.000 redenen

Liedtekst

De zon komt op, maakt de morgen wakker
mijn dag begint met een lied voor U
Heer, wat er ook gebeurt
en wat mij mag overkomen
laat mij nog zingen als de avond valt

Loof de Heer, o mijn ziel
O mijn ziel,
prijs nu zijn heilige Naam
Met meer passie dan ooit
o mijn ziel,
verheerlijk zijn heilige Naam

Heer, vol geduld toont U ons Uw liefde
Uw Naam is groot en Uw hart is zacht
Van al uw goedheid wil ik blijven zingen
tienduizend redenen tot dankbaarheid

Loof de Heer, o mijn ziel
O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam
Met meer passie dan ooit
o mijn ziel,
verheerlijk zijn heilige Naam

En op die dag, als mijn kracht vermindert
mijn adem stokt en mijn einde komt
zal toch mijn ziel uw loflied blijven zingen
tienduizend jaar en tot in eeuwigheid

Loof de Heer, o mijn ziel
O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam
Met meer passie dan ooit
o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam

Loof de Heer, o mijn ziel
O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam
Met meer passie dan ooit
o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam

Ook interessant

Speel muziek af