Getuigenis: 'Het lied 'Heer wijs mij Uw weg' geeft me bevestiging.'

'Heb jij ook een favoriet lied?' vroeg Mirjam deze bezoeker van Opwekking. En dat heeft hij wel, namelijk het prachtige lied 'Heer wijs mij Uw weg'.

Bevestiging

Waarom juist dit lied zo speciaal voor hem is? 'Ik ben op zoek naar wat de weg is die de Heer voor mij heeft,' legt hij uit. 'Het helpt me dan om te zingen. Dat geeft me bevestiging.' Bekijk het complete verhaal in de video hierboven.

Verhalen uit het hart

Mirjam sprak nog meer mensen op Opwekking en vroeg hen 'Wat is jouw lievelingslied?' Deze vraag leidde tot mooie en ontroerende verhalen uit het hart. Zo vertelde Danique met tranen in haar ogen over het lied 'Tienduizend redenen' die haar vader verloor na een lang ziekbed. Een andere bezoeker vertelde openhartig over het lied 'Ik zal er zijn'.  En Christiaan hoefde niet lang na te denken. Het lied 'Who you say I am' geeft hem rust en zekerheid. Tot slot ontstond er bij het lied 'Lopen op het water' een prachtig eerlijk verhaal.

Liedtekst 'Heer wijs mij uw weg'

Heer, wijs mij uw weg
en leid mij als een kind
dat heel de levensweg
slechts in U richting vindt.
Als mij de moed ontbreekt
om door te gaan,
troost mij dan liefdevol
en moedig mij weer aan

Heer, leer mij uw weg
die zuiver is en goed.
Uw woord is onderweg
als een lamp voor mijn voet
Als mij het zicht ontbreekt
het donker is
leid mij dan op uw weg
de weg die eeuwig is

Heer, leer mij uw wil
aanvaarden als een kind
dat blindelings en stil
U vertrouwt, vrede vindt
Als mij de wil ontbreekt
uw weg te gaan
spreek door uw Woord en
Geest mijn hart en leven aan.

Heer toon mij uw plan
maak door uw Geest bekend
hoe ik U dienen kan
en waarheen U mij zendt
Als ik de weg niet weet
de hoop opgeef
toon mij dat Christus heel
mijn weg gelopen heeft.

Ook interessant

Speel muziek af