Overdenking van ds. Arie van der Veer over 'Heer, wilt U mijn leidsman wezen'

Een ware pelgrimstocht is geen toeristisch uitje. De weg is lang en er zijn vaak letterlijk en figuurlijk vele hobbels te nemen. In Psalm 84 vertellen de Korachieten ons over hun wonderlijke reiservaring tijdens hun pelgrimstocht. Ds. Arie van der Veer vertelt er meer over in zijn meditatie 'Een zware route'. Benieuwd? Kijk en luister mee! (dit is een herhaling van de videoserie die opgenomen is in de zomer van 2016).

Beluister hieronder het lied: Heer, wilt U mijn leidsman wezen

Liedtekst
Heer, wilt U mijn leidsman wezen,
wilt U altijd naast mij gaan.
Dat ik zonder angst en vrezen,
aan Uw Vaderhand mag gaan.
Dat ik elke nieuwe morgen,
of er vreugde is of pijn,
weet dat U voor mij wil zorgen
en altijd Uw kind mag zijn.

Blijf nabij, wil mij geleiden,
zonder U ben ik niets waard.
Help mij, Heer, wat zon te spreiden,
voor mijn medemens op aard.
Laat die ander mogen merken,
dat Uw liefde mij doorgloeit,
in mijn leven, in mijn werken,
als een bloem die openbloeit.

Gaat het in mijn eigen leven,
langzaam naar de avond toe,
gaan de krachten mij begeven,
word ik stilaan zwak en moe.
Laat mij ook die laatste dagen,
d'ogen richten op Uw kruis.
Wil, o Heiland, mij dan dragen,
naar Uw eeuwig Vaderhuis.

Speel muziek af