Mijn lied, mijn verhaal - Martin Zonnenberg

Tot tranen toe geroerd was Martin Zonnenberg toen hij in de auto voor het eerst het lied 'Herstel mijn eerste liefde' hoorde. Een lied geschreven door Marcel en Lydia Zimmer. Martin spreekt over een dieptepunt in zijn geloof toen dit lied hem raakte.

Nieuw seizoen Nederland Zingt

Aankomende zaterdag 8 september begint een nieuw seizoen van Nederland Zingt. Deze eerste aflevering staat in het teken van liederen en hun verhaal. Martin Zonnenberg vertelt waarom het 'Herstel mijn eerste liefde' voor hem belangrijk is. Maar ook ds. Arie van der Veer spreekt over de tijd na zijn herseninfarct en waarom het lied 'Lopen op het water' voor hem van bijzondere betekenis is geworden. Zaterdagavond te zien op NPO2 én hier op de site.

Lied: 'Herstel mijn eerste liefde'

Liedtekst 'Herstel mijn eerste liefde'

Vader in de hemel
die zoveel om mij geeft
dat U in Uw genade
Uw Zoon gegeven heeft
Dank U voor Uw liefde
Uw eindeloze trouw
dat ondanks al mijn falen
U zegt: "Ik hou van jou".

Chorus:
Herstel mijn eerste liefde
die ik ooit had voor U
want ik wil van U houden
nog zoveel meer dan nu.
Mijn hart moet weer gaan branden
zoals het heeft gedaan
vol vuur en vol van hartstocht
die nooit meer weg zal gaan.

De drukte van het leven
trok mij met zich mee.
De liefde die vervaagde
de passie die verdween.
Ik was U niet vergeten
maar nam de tijd niet meer
om in uw woord te lezen
bij U te zijn o Heer

Chorus:
Herstel mijn eerste liefde
die ik ooit had voor U
want ik wil van U houden
nog zoveel meer dan nu.
Mijn hart moet weer gaan branden
zoals het heeft gedaan
vol vuur en vol van hartstocht
die nooit meer weg zal gaan.

Vader in de hemel
met eerbied vraag ik nu
of U mij wilt vergeven.
Ik kan niet zonder U
Dank U voor Uw liefde
Uw eindeloze trouw.
En Vader, ik wil zeggen
dat ik zoveel van U hou.

Meer lezen over:

Speel muziek af