Mijn lied, mijn verhaal - Zangeres Germa Scholten

Germa Scholten is Sopraan bij Gospelkoor S.I.G.N en liedjesschrijver. Toen Nederland Zingt een oproepje deed via sociale media over bijzondere verhalen bij liederen, stuurde zij de redactie een mail met haar getuigenis bij het lied ‘Gedragen door Uw geest’. Een bemoedigend verhaal dat we ook graag met jou delen.

Een bultje in mijn hals

Germa schrijft: 'In de zomer van 2005 ontdekte ik een bultje in mijn hals. De huisarts wees mij door naar het ziekenhuis. Ik wist meteen dat het kanker was. Op momenten waarop ik alleen was, luisterde ik veel naar het lied ‘'Gedragen door Uw Geest’. De woorden raakten mij diep. Het was snel duidelijk dat het om Lymfeklierkanker ging, maar niet om welk soort. De internist sprak over Hodgkin, maar Non-Hodgkin was ook niet uitgesloten. Het waren slopende dagen. Het voelde als elke dag maar weer overleven.


Zie ik mijn kind nog opgroeien?

Ik was veel in gedachten. Je gaat ongemerkt piekeren en malen. Ik vroeg mij af: ‘zie ik mijn kind nog wel opgroeien? En hoe moet dat, als ik er straks misschien niet meer ben?’ Het was een zeer ingrijpende periode.

Steeds opnieuw

Ik ben gelovig opgevoed en zing al jaren bij een gospelkoor. Als ik in de middag mijn zoontje van twee jaar naar bed had gebracht, kon ik weer even tot mezelf komen. Op deze momenten luisterde ik naar de cd ‘Stil’ van Remco Hakkert. Het eerste lied ‘Gedragen door Uw Geest’ raakte mij zo, dat ik dit lied steeds opnieuw beluisterde.

Overgave

De eerste zin begint met ‘U staat aan mijn begin, in U is er geen einde.’ Ik dacht: als ik dan echt moet gaan en alles los moet laten, het leven, mijn man en kind, dan mag ik weten dat God oneindig is. De hele situatie was zo onzeker, dat ik me daaraan vastklampte. Ik bad of God mij wilde helpen, omdat ik dit echt niet alleen kon. Dat was het moment, dat ik beetje bij beetje, steeds meer mijzelf overgaf in de handen van God. Het moment van strijd naar overgave.

Ontmoeting met God

Wat er toen gebeurde, is met geen pen te beschrijven.  Deze ontmoeting met God werd een hele persoonlijke en intense ontmoeting. Ik voelde Zijn vrede en liefde over mij heen komen. God was zo dichtbij gekomen dat Zijn nabijheid mij volledig beroerde. Wat er ook zou gebeuren, ook al zou ik sterven, ik had er berusting in.

Verwondering

Dat was nog niet het enige. Ik verwonderde mij enorm over de blauwe lucht, de wolken en de intens groene bomen. En ik stond een keer vol bewondering te kijken naar een vogeltje.  Dit was een hele bijzondere ervaring. Het leek wel of God mij, op dat moment, een hemels vergezicht liet zien.

Gelukkig gaat het nu beter met Germa en is zij op het moment druk bezig met het uitgeven van haar boek ‘Songbook of my life’, waarin zij schrijft over haar strijd tegen lymfeklierkanker en de verwerking en gevolgen daarvan.

Gedragen door Uw geest - Remco Hakkert

Meer lezen over:

Speel muziek af