NPO Logo EO Logo Icon--youtube Icon--facebook Icon--twitter Icon--instagram Icon--snapchat Icon--pinterest Icon--whatsapp Icon--mail play video image audio close menu search next

Harpimprovisatie - Als een hert dat verlangt naar water

De kracht van muziek? Dat het je raakt of tot rust brengt. Dit muziekstuk heeft beide. Zo mooi hoe Regina Ederveen de harp bespeelt. In de St. Christoffelkathedraal van Roermond laat ze 'Als een hert dat verlangt naar water' horen. De bijna 500 bezoekers luisteren ademloos mee.

'Als een hert dat verlangt naar water' is een vertaling van het engelse 'As the deer pant for water'. Het lied kwam in 1986 in de Opwekkingsbundel terecht. De tekst is natuurlijk gebaseerd op psalm 42:2. Daar staat: 'Zoals een hinde smacht naar stromend water. Zo smacht mijn ziel, naar U o God'. Bij Nederland Zingt hebben we dit troostrijke lied regelmatig opgenomen. Deze versie komt uit de Hooglandse Kerk in Leiden.

Meer lezen over:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt, muzieknieuws en mooie liederen? Schrijf je in voor de Nederland Zingt Nieuwsbrief!

Vul hier je e-mailadres in: