Michael Curry over Amazing Grace

Je kent het verhaal wellicht wel achter de song 'Amazing Grace'. John Newton, nota bene slavenhandelaar, schreef het lied na zijn bekering. Minella van Bergeijk sprak met Michael Curry over dit bekende en geliefde lied. Michael Curry? Dat is de man die de preek hield bij de trouwdienst van Megan en Harry. En als je hem daar ook zo inspirerend vond, kijk dan vooral wat hij te zeggen heeft over 'Amazing Grace'. Maar ook over andere spirituals die gezongen werden door Amerikaanse slaven. "Zij begrepen dat vrijheid niet door mensen wordt gegeven óf afgenomen. Vrijheid zit van binnen."

Prachtige versies van 'Amazing Grace'

Nederland Zingt: Amazing Grace

Nederland Zingt: Amazing Grace

Nederland Zingt: Amazing grace

Natuurlijk wil je dit prachtige en inspirerende lied ook horen. Kijk en luister naar deze versies.

Meer lezen over:

Speel muziek af