Peter, de zoon van Gert en Patty Oskamp overlijdt op de Matterhorn

‘Ik ga nog even klimmen in de bergen. P.S. Ik doe voorzichtig.’ Dit is het laatste wat Gert en Patty Oskamp van hun zoon Peter horen. Hij is een fervent bergbeklimmer en net klaar met zijn studie. Tijdens een verkenningstocht van de Matterhorn glijdt hij uit en valt 150 meter naar beneden. Zijn ouders horen het schokkende bericht van zijn overlijden de volgende dag.

Het verhaal van Patty en Gert is er een van de vele verhalen waarbij we deze week stil staan. Zondag is het Eeuwigheidszondag, tijdens Eeuwigheidszondag denken we niet alleen aan wie er is geweest, maar ook aan de toekomst die ons allemaal te wachten staat. 

Een belangrijk lied: Psalm 121

'Ik hef mijn ogen op naar de bergen' - het is de bekende tekst die voor Patty en Gert wel heel bijzonder is geworden. Deze tekst staat ook op de grafsteen van Peter. 

Liedtekst Psalm 121

Ik sla mijn ogen op en zie,
de hoge bergen aan.
Ik sla mijn ogen op en zie,
de hoge bergen aan.
Waar komt mijn hulp vandaan, 
waar komt mijn hulp vandaan?

Mijn wank’le voeten zet Hij vast, 
als ik geen uitkomst zie.
Mijn wank’le voeten zet Hij vast, 
als ik geen uitkomst zie.
Waar komt mijn hulp vandaan, 
waar komt mijn hulp vandaan?
Waar komt mijn hulp vandaan, 
waar komt mijn hulp vandaan?

Mijn hulp is van de Here,
die alles heeft geschapen.
Mijn hulp is van de Here, 
die alles heeft geschapen.
Mijn hulp is van de Here, 
die alles heeft geschapen.
Mijn hulp is van de Here,
die alles heeft geschapen, 
die alles heeft geschapen, 
die alles heeft geschapen.

De Heer ziet heel je leven aan, 
iedere dag en nacht.
De Heer ziet heel je leven aan, 
iedere dag en nacht.
Houdt Hij voor jou de wacht, 
houdt Hij voor jou de wacht.

Waar komt mijn hulp vandaan, 
mijn hulp is van de Heer.
Waar komt mijn hulp vandaan, 
mijn hulp is van de Heer.
Waar komt mijn hulp vandaan, 
mijn hulp is van de Heer.

Waar komt mijn hulp vandaan, 
mijn hulp is van de Heer.
Waar komt mijn hulp vandaan, 
mijn hulp is van de Heer.

Meer lezen over:

Speel muziek af