Hoogtepunten Nederland Zingt

Het jaar is bijna voorbij. Een moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Of, in dit geval, naar de afgelopen járen! We hebben een heuse top 5 samengesteld met de hoogtepunten van Nederland Zingt! Geniet mee!

 

Onze lieve redacteur Gerdienke Fennema gaat haar talenten inzetten op een andere afdeling binnen de EO. Jarenlang was zij één van de drijvende krachten achter het Nederland Zingt online team. We willen haar bedanken voor al haar inzet, passie en toewijding. Ze heeft deze top 5 mooiste momenten van Nederland Zingt zelf samengesteld! Bedankt Gerdienke!!

1. Sing-inn Veenendaal

Nederland Zingt: Houd vol (2016 - Veenendaal)

Misschien denk je als fan van Nederland Zingt dat wij al onze activiteiten zo maar uit onze mouw schudden. Maar in werkelijkheid zit er niet alleen heel hard werken aan vast maar ook spanning en stress. "Komt het goed?" Zo hadden we een nieuwe activiteit bedacht in 2016: een sing-inn in de open lucht. Het leek ons heel bijzonder om al die mooie Nederland Zingt liederen niet alleen te laten horen voor mensen in de kerk maar ook voor andere belangstellenden en toevallige voorbijgangers. We hebben tenslotte het Goede Nieuws te vertellen voor iedereen. Maar spannend was het wel. Het was best een groot plein en zouden de mensen wel komen? En hoe zou het weer zijn? En voor het eerst experimenteerden we met mooie verhalen die mensen vertelden bij een lied. Hoe zou dat ontvangen worden? Kortom: genoeg vragen en zenuwen vooraf. Maar wat was het mooi. En gelukkig waren er heel veel mensen. Koud was het wel maar de liederen en de verhalen verwarmden ons.

2. Ik zal er zijn op de Nederland Zingt dag 2016

Nederland Zingt Dag 2016: Ik zal er zijn

We waren bij online achter de schermen aan het werk bij de Nederland Zingt dag 2016. Maar we merkten dat het muisstil werd in de zaal waar 10.000 mensen zaten te luisteren naar het verhaal van Ds. Arie van der Veer. Hij vertelde over het verlies van zijn zoon en hoe het lied 'Ik zal er zijn' voor hem belangrijk was geworden. Wat een indrukwekkend moment. Suzanne van der Velde moest het podium op om het lied te gaan zingen. De tekst van het lied kwam bij iedereen vol binnen. "Een boog in de wolken, een teken van trouw, staat boven jouw leven, zegt: Ik ben bij jou". Wat een troost en houvast in verdrietige momenten. De montage van het verhaal van ds. Arie na de Nederland Zingt dag, was de moeilijkste ooit. Regelmatig moest er gestopt worden omdat tranen het zicht belemmerden. Maar dit verhaal moet verteld worden: onze God is een God die bij je is.

3. God prijzen in de zon

Nederland Zingt: Majesteit

Weer een hoogtepunt van een sing-inn. Ja want dit blijft toch ontzettend bijzonder: samen met een groep mensen buiten zingen tot Gods eer. Als het dan stralend weer is, voelt dat helemaal als een extra cadeautje. En stralend weer, dat was het in Gouda. Leuk was ook dat Elise Mannah, die om de hoek woonde, even langskwam om haar toen pas geboren eerste te showen aan ons team.

4. 10.000 redenen vanaf Urk

Het Nederland Zingt team weet precies waar onze avonden sowieso een doorslaand succes zullen zijn. Bij een opname in (op?) Urk weet je dat er in ieder geval heel goed gezongen zal gaan worden. Dat was geen woord teveel gezegd. Zo staat het kinderkoor dat meewerkte aan deze avond op ons netvlies gebrand. Zelf de kleintjes wisten hoe ze met een enorm volume konden zingen. Een ander hoogtepunt die avond? Dat was het samen zingen in een bomvolle kerk van '10.000 redenen tot dankbaarheid'. Er was weer een extra reden om dankbaar te zijn bijgekomen.

5. Lydia Harding op de Nederland Zingt dag 2018

Nederland Zingt Dag 2018: Getuigenis Lydia Harding op de Nederland Zingt Dag

Vaker vertellen gasten hun verhaal. Bij de sing-ins van Nederland Zingt. Of op de Nederland Zingt dag. Maar een gast die én haar indrukwekkende verhaal vertelt én gaat zingen, dat hadden we nog niet eerder mee gemaakt. Je moet ook maar durven voor 10.000 mensen. Dat vinden professionals al spannend, laat staan iemand die normaal alleen in de badkamer en in de kerk zingt. Maar Lydia Harding deed het. En hoe! Ze vertelde haar aangrijpende verhaal en zong daarna vol overgave het lied 'I surrender'. Wat een ongelovelijk getuigenis over God die redt en Leven geeft. Een kippenvel-moment en een hoogtepunt dat ons nog lang bij zal blijven.

Meer lezen over:

Speel muziek af