Op wie lijk jij in de Bijbel? Ben jij een muzikale Mirjam of een poëtische David?

De Bijbel is vaak net een spiegel. Je kijkt erin en… herkent jezelf, of iemand die veel lijkt op je zus, je partner of op een collega. De Bijbel staat inderdaad bordevol beschrijvingen van mensen zoals jij en ik. Inclusief alle types: enthousiast, muzikaal, koppig, behulpzaam, impulsief, dapper, kwetsbaar, bevlogen, toegewijd enzovoort.

En, ben jij misschien net als Petrus een échte flapuit? Of ben jij zorgvuldig met je woorden, zoals Esther? Houd je van dansen en zingen, net als Mirjam? Zij enthousiasmeert een hele groep mensen terwijl ze één tamboerijn in haar hand heeft. Of lees jij liever een boek, zoals Daniël en Maria? Of lijk jij toch meer op David en is muziek belangrijk voor je? Schoonheid ontroert je, confrontatie met onrecht maakt je verdrietig. 

Doe de test op je mobiel

Doe de test op je mobiel of tablet

De test bestaat uit 14 vragen en na het beantwoorden krijg je direct te zien met welk van de 12 geselecteerde Bijbelpersonages jij overeenkomsten hebt: is het Mirjam, Jozua, Ruth, Petrus, Maria, Paulus, Febe, David, Hanna, Abraham, Esther of toch Daniël? In deze test kun je zowel op een mannelijk als op een vrouwelijk personage lijken; karaktereigenschappen overstijgen de verschillen.

De resultatenkaart geeft – behalve een korte beschrijving - ook waardevolle inzichten in jouw sterke kantenén in uitdagingen op zowel privé-, werk- als relatiegebied. Ook maak je uitgebreider kennis met ‘jouw Bijbelpersonage‘ en ontdek je meer over zijn of haar opmerkelijke kanten.

Klik hier om direct naar de test te gaan

Let op: de test is speciaal ontwikkeld om op je mobiel of tablet te doen. Op een groot PC-scherm werkt het niet. Pak je telefoon er dus even bij! 

Jubileum

Op wie lijk jij in de Bijbel is onderdeel van de extra aandacht die de EO in haar programmering en activiteiten geeft aan de Bijbel. 2018 is namelijk een jubileumjaar; het is op de kop af 400 jaar geleden dat het besluit werd genomen om de Bijbel, voor het eerst, te vertalen in het Nederlands.

De EO viert dit jubileum door de impact van de Bijbel zoveel mogelijk in beeld te brengen: verhalen van mensen over de rol van de Bijbel in hun leven, maar ook om Bijbelverhalen en Bijbelteksten beter te leren begrijpen. En, middels deze test, om te laten zie hoe relevant en inspirerend de Bijbel kan zijn voor jou en jouw geloof. 

Op heybijbel.nl vind je de speciale jubileum-website met heel veel over de Bijbel - en hoe dit belangrijke boek een plek in jouw leven kan hebben.

Meer lezen over:

Speel muziek af