Goed voorbereid naar de Nederland Zingt Dag

Kijk je er ook al zo naar uit? Over een week staat de achttiende Nederland Zingt Dag op het punt van beginnen. In een uitverkochte Jaarbeurs (Utrecht) mogen we met meer dan tienduizend mensen samen zingen voor onze God. Na maanden van voorbereiding trakteren we u en jou op 6 april op een gevarieerd programma vol prachtige muziek en bemoedigende verhalen rond het thema ‘Hij laat niet los’. Ook is er natuurlijk volop ruimte voor gezelligheid en ontmoeting.

We helpen je graag om goed voorbereid aan de Nederland Zingt Dag te beginnen. In dit artikel hebben we daarom alle belangrijke informatie én wat handige tips gebundeld.

Een goede start

Begin de dag goed en ontspannen! We zijn met veel mensen, dus het kan zijn dat je bij de ingang in de rij moet staan. Wanneer je op tijd bent, is het minder erg om even te wachten: je hoeft je geen zorgen te maken dat je de opening van het programma mist. Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Vanaf 08.45 uur is de zaal open. We vragen je om vóór 09.30 uur bij de ingang te zijn, zodat je genoeg tijd hebt om een plaats te zoeken.

Locatie en vervoer

De Nederland Zingt Dag 2019 vindt plaats in hal 10, 11 en 12 van Jaarbeurs Utrecht (Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht). 

Bij Jaarbeurs Utrecht is voldoende parkeergelegenheid. Je kunt het beste parkeren op P4 en als die vol is op P2. Deze parkeerplaatsen liggen het dichtst bij de hallen waar de Nederland Zingt Dag zal plaatsvinden. Bij het inrijden van de parkeerterreinen ontvang je een parkeerkaart, waarmee je bij vertrek kunt betalen bij een van de parkeerautomaten op het terrein.

Hij laat niet los

Het thema is: ‘Hij laat niet los’. Ds. Arie van der Veer en Jurjen ten Brinke zullen beiden spreken over dit hoopvolle thema. We willen je laten weten dat God bij je is. In welke situatie jij je ook bevindt en hoe jouw leven er op dit moment ook uitziet. Die wetenschap geeft hoop. Dat is ook de ervaring van Wilma. Bekijk hier haar verhaal! 

Sela en Kees Kraayenoord

Zoals de naam van ons evenement al verklapt, zullen we tijdens de Nederland Zingt Dag heel veel zingen. Dat doen we dit jaar samen met Sela en Kees Kraayenoord! 

  • Sela kennen we natuurlijk van een heleboel prachtige liederen die in kerken door heel Nederland worden gezongen. En misschien heb je de band al gezien in 2015, toen zij ook te gast waren op de Nederland Zingt Dag.
  • De boodschap die Kees Kraayenoord in zijn muziek uitdraagt, geeft inspiratie en bemoediging. Zo past zijn nummer ‘Houd vol’ perfect bij het dagthema ‘Hij laat niet los’. Kan jij de tekst al meezingen? ‘Houd vol, Houd vol / Hij laat niet los / God is voor ons / God is naast ons / God is altijd om ons heen / Laat maar komen / wat hierna komt / want hij laat ons nooit alleen’.

Uit volle borst zingen

Wat klinkt het prachtig als we met zoveel mensen uit volle borst zingen! Misschien ben jij wat onzeker over jouw stem, of wil je gewoon nóg beter leren zingen. Kijk dan eens naar onze webserie Zorgeloos Zingen, waarin Mirjam een bezoek brengt aan zangcoach Gerja Wolf. Zij geeft nuttige en praktische tips om met zelfvertrouwen, de juiste ademhaling en een goede houding te zingen. Bekijk de serie hier!

Bidden

Het allerbelangrijkste: het organiseren van de Nederland Zingt Dag kunnen we niet zonder Gods hulp en nabijheid. Wil je met ons bidden voor een gezegende dag? 

We zien u en jou heel graag op 6 april! Heb je nog een vraag die niet beantwoord is? Kijk dan eens op de pagina ‘Veelgestelde Vragen’. 

Speel muziek af