Rachel van Break Free Worship: 'Ik stond op mijn stoel om naar God uit te strekken.'

Onlangs deelde Break Free Worship een nieuw lied 'Als ik mij uitstrek'. Zangeres Rachel vertelde aan ons het verhaal achter dit krachtige lied.

Gods aanwezigheid

Rachel: 'Het lied 'Als ik mij uitstrek' geeft woorden aan mijn diepe verlangen naar meer van God. Jaren geleden was ik op een conferentie en ervoer ik onvergetelijk sterk Gods aanwezigheid. Ik wilde steeds dichterbij in die aanwezigheid komen en strekte mij zo ver mogelijk uit naar Hem. Ik ging zelfs op mijn stoel staan. Het lied is gebaseerd op dat verlangen. Het verlangen van je volledig uitstrekken naar meer van Gods aanwezigheid in je leven.

Mysterie
Verder beschrijft het lied iets van het mysterie van God. Zo zing ik: 'als U mij bekijkt, ziet U meer dan ik begrijp. Als ik Uw liefde voel is het meer dan mijn bereik.' Gods grootheid en liefde is zo intens en reikt veel verder dan ons 'bereik'. Later zing ik: 'Als ik mij uitstrek raak ik slechts iets aan, van het mooiste dat is en was en komt.' Gelukkig mogen we ons uitstrekken naar God en iets aanraken van Zijn aanwezigheid. 

Ik kan het aanraden om het lied te beluisteren en je te laten inspireren door de beeldende tekst om vervolgens die stap van je uitstrekken naar God te zetten.'

Het lied is hierboven te beluisteren.

 

Liedtekst

Als U mij bekijkt
ziet U meer dan ik begrijp
Als ik Uw liefde voel
is het meer dan mijn bereik

Whoow

Als ik mij uitstrek
raak ik slechts iets aan
Van het mooiste dat
is en was en komt

Ik wil meer
voeten op heilige grond
Mijn tenen op U mijn rots
mijn armen wijd open

Ik wil meer
eer U meer
Kom met meer
meer van Uw glorie

----------------------------------------------------
Credits:
Als ik mij uitstrek
Muziek: Pieter Klokkenburg, Bert-Jan Verburg
Tekst: Rachel van Meeuwen
 

Ook interessant

Speel muziek af