Sprekers Nederland Zingt Dag 2019

Sprekers Nederland Zingt Dag 2019 bekend

Op de Nederland Zingt Dag zingen we het allerliefst de hele dag, maar liederen gaan vaak nog meer leven door getuigenissen en door verhalen die raken. Bovendien kunnen onze stembanden tussendoor wat rust gebruiken. Dit jaar hebben we twee sprekers die ons tijdens die momenten meer gaan vertellen over het thema 'Hij laat niet los'.

Ds. Arie van der Veer en Jurjen ten Brinke

DS Arie van der Veer

Ds. Arie van der Veer spreekt al jaren op de Nederland Zingt Dag. Deze bevlogen dominee weet bijbelverhalen naar het nu te vertalen. Als je hem weleens bent tegengekomen dan zul je vast zijn lach gezien hebben. Van der Veer loopt regelmatig stralend door het EO-gebouw en vraagt dan ook altijd even hoe het met jou gaat. Maar dominee van der Veer kent ook tegenspoed in zijn leven en durft daar kwetsbaar over te vertellen. In 2016 vertelde hij op de Nederland Zingt Dag geëmotioneerd over het verlies van zijn zoon.

Herseninfarct
Vorig jaar werd hij getroffen door een herseninfarct en kon hij niet spreken op de Nederland Zingt Dag. Gelukkig is hij er dit jaar wel weer bij en mag hij doen waar hij zo blij van wordt: vertellen over God.
 

Jurjen ten Brinke

Jurjen ten Brinke
Spreker Jurjen ten Brinke is voorganger van Hoop voor Noord, een multiculturele kerk in Amsterdam. We kennen hem daarnaast als één van de sprekers van het wekelijkse EO-programma ‘De Kapel’ en als spreker van de Nederland Zingt Dag van 2015 en 2018. De liefde van Christus is zijn grootste drijfveer. Zo vertelde hij vorig jaar: “Ik heb veel liefde, trouw en licht mogen ontvangen. Dat wil ik ontzettend graag doorgeven. Een connectie met God zorgt voor nieuwe hoop in je leven. God strekt Zijn armen naar ons uit!” 

Jurjen heeft een groot hart voor de mensen om hem heen. Jong en oud weet hij te raken. Op de Nederland Zingt Dag zal hij vertellen over het thema 'Hij laat niet los.'

Speel muziek af