Een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen van de Nederland Zingt Dag

Een kippenvelmomentje ervaarden wij nu al in de Jaarbeurs. Een gigantische hal gevuld met rijen met duizenden stoelen. Wat een ruimte. Wat enorm veel mensen. Hier gaat het morgen gebeuren. Hier komen we samen. Zingen we samen. Lachen we samen. Geloven wij samen.

Maar in de Jaarbeurs is het niet stil. Sela staat op het podium voor een soundcheck, de blazers vullen hun longen met zuurstof en de gitaristen spelen er op los. De koorleden van Vocaal Ensemble staan al te swingen en medewerkers van deze grote dag zingen tussen het werken door een paar refreintjes mee.

Indrukwekkend
De regisseur bekijkt de zaal van alle hoeken om straks alles en iedereen zo goed mogelijk in beeld brengen. De producers rennen heen en weer om de puntjes op de i te zetten. De lichtmannen zorgen nu al voor een indrukwekkende sfeer.

Wonderlijk
Zullen al die harde werkers goed slapen vannacht, of liggen ze te wiebelen van de zenuwen in hun bed? Met of zonder een goede slaapsessie, morgen zijn ze er allemaal. Heb je morgen een plek gevonden? Kijk dan even goed om je heen. Naar al die de mensen. Alle cameramannen die de perfecte plek zoeken. Vrijwilligers die druk zijn. Want wat blijft dit een wonderlijke dag waar met zoveel liefde aan wordt gewerkt. En wat zijn we dankbaar dat dit kan. Dat we met duizenden gelovigen God mogen prijzen.

Kijkje achter de schermen
Een kippenvelmomentje, nu al. Moet je nagaan hoe het morgen zal zijn. Bekijk hierboven alvast een kijkje achter de schermen, vanmiddag gefilmd door onze enthousiaste videostagiaire.

Praktische informatie
Heb je nog vragen over de Nederland Zingt Dag? Bijvoorbeeld over parkeren, uitprinten van kaarten of het meenemen van eten? Bekijk dan de meestgestelde vragen. Tot morgen!

Speel muziek af